Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ προχτές το βράδυ δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυμάτισαν άλλους δύο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ύστερα από καταγγελία για ληστεία στο Μενίδι. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 23 κάλυκες από «καλάσνικοφ», 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια. Σκοτώθηκαν οι αστυνομικοί Ιωάννης Ευαγγελινέλης και Γεώργιος Σκυλογιάννης. Η κηδεία τους γίνεται σήμερα.

Το αυτοκίνητο μάρκας «Βόλβο», το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες, είχε κλαπεί στις 17 Γενάρη, από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στη Νέα Ερυθραία και βρέθηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία εγκαταλειμμένο σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της συμπλοκής. Από την έκθεση είχαν κλαπεί τότε συνολικά 8 αυτοκίνητα, ένα από τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της «Εθνικής Τράπεζας», στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας και το εγκατέλειψαν στο Ακραίφνειο. Αλλα τρία αυτοκίνητα από τα συγκεκριμένα οχτώ, είχαν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση μεταναστών χωρίς χαρτιά και κατασχέθηκαν σε Ραψάνη, Φερές και Αγρίνιο.

Οσον αφορά τους δύο τραυματίες αστυνομικούς, ο μεν πρώτος φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο και υπέστη ψυχική διαταραχή, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες. Ο δεύτερος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εχει τραύμα στη βουβωνική χώρα από βλήμα με σημείο εισόδου το δεξί γλουτό, ενώ έχει τρωθεί η μηριαία φλέβα. Χειρουργήθηκε επιτυχώς και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», για να αντιμετωπιστεί από αγγειοχειρουργό.

Χτες, ανακοινώθηκε πως από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα δύο όπλα που κατασχέθηκαν δεν προέκυψε ταύτισή τους με άλλες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ