Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, το Σάββατο

Αποψη από τη συγκέντρωση του Σαββάτου

MotionTeam

Αποψη από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Αγρότες και κτηνοτρόφοι και μαζί τους εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και σπουδαστές, συμμετείχαν το Σάββατο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου .

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και κρατώντας πανό, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς τη ΔΕΘ, όπου λειτουργεί η κλαδική έκθεση ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν τρακτέρ, ενώ από τους αγρότες και εργαζόμενους που ακολουθούσαν ακούγονταν τα συνθήματα «Αγρότες, εργάτες, ΕΒΕ και φοιτητές - με Μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Οχι στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

«Η ενίσχυση της ΠΑΣΥ και η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, τόσο στο αγροτικό κίνημα όσο και στο πολιτικό επίπεδο, καθώς και η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης και τα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρχει προοπτική και ελπίδα στους αγώνες», τονίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις την ίδια ώρα που η φτώχεια και η εξαθλίωση που φέρνει η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ αγκαλιάζει όλο και περισσότερους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα», σημείωσε ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. «Την ώρα που κυβέρνηση, τραπεζίτες και μεγαλέμποροι μετέτρεψαν τη ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ σε φόρουμ μεγαλοεπιχειρηματιών, εμείς οικοδομούμε το μέτωπο με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τη νεολαία, τις γυναίκες», πρόσθεσε.

Ο Βασίλης Ρέβας στο χαιρετισμό του από μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 23 Φλεβάρη. Σημείωσε ότι το ξεκλήρισμα της αγροτιάς σημαίνει ότι ο λαός θα καταναλώνει ακόμη πιο ακριβά κι όχι ασφαλή είδη διατροφής, σημαίνει πολλαπλασιασμό της ανεργίας, μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Επίσης, μιλώντας ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες (ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ), που παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση των αντιαγροτικών πολιτικών και να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο διαμαρτυρίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες, με όποιες μορφές είναι πρόσφορες σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Με μπλόκα, με ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, με καταλήψεις, με συσκέψεις και κινητοποιήσεις κατά περιοχή για να αναδειχτούν τα προβλήματα και να μάθει ο λαός για τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η Νέα Αγροτική Πολιτική της ΕΕ», είπε ο Βαγγέλης Μπούτας.

Οταν οι διαδηλωτές λίγο αργότερα φτάνοντας στη ΔΕΘ πέρασαν μέσα στο χώρο που διεξάγονταν η κλαδική έκθεση, ο Βαγγέλης Μπούτας απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους δήλωσε: «Ο αγώνας συνεχίζεται πιο δυναμικά, να σπεύσουμε να ενημερώσουμε τους αγρότες για τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, αγώνας για ριζική αλλαγή».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Κώστας Αβραμόπουλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.7

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη(2013-03-22 00:00:00.0)
Σήμερα η συνέντευξη της ΠΑΣΥ(2013-02-07 00:00:00.0)
OXI στην αντιαγροτική πολιτική(2005-11-29 00:00:00.0)
Ολέθριες οι προτάσεις της ΕΕ(2005-06-29 00:00:00.0)
Να προλάβουμε μια νέα συμφωνία ντροπής(2005-05-31 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στη Λαμία(2004-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ