Τρίτη 8 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Βροχή τα χαράτσια στους ΕΒΕ

Με μαζικά χαράτσια απέναντι σε αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες επιχειρεί η κυβέρνηση να αναπληρώσει τις εξοργιστικές φοροελαφρύνεις, που με το άλλο χέρι έδωσε στα μονοπώλια και τις μερίδες της πλουτοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη συγκρότηση ειδικής ομάδας που θα αναλάβει δράση σε βάρος όσων δεν υπέβαλαν την κατάπτυστη ρύθμιση της «περαίωσης», όσων, δηλαδή, δεν προσήλθαν «οικειοθελώς» να πληρώσουν και τα συμπληρωματικά χαράτσια που αξιώνει το μαύρο μέτωπο - κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Η «ειδική ομάδα» θα αναλάβει να καθορίσει τα κριτήρια επιλογής των «δειγματοληπτικών ελέγχων», με βάση τον κλάδο δραστηριότητας, την «επικινδυνότητα» - «παραβατικότητα», την «εν γένει φορολογική εικόνα» κ.ά.

Είναι απόλυτα φανερό ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν στην «περαίωση εκκρεμών υποθέσεων», στην οποία αναφέρεται η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχουν προβλέψει αντίστοιχη ρύθμιση για τον προσδιορισμό του προς απόδοση ΦΠΑ, με βάση όχι την κατάσταση για τον κάθε ξεχωριστό επαγγελματία, αλλά με τους «στατιστικούς δείκτες», όπως «εμφανίζονται» συνολικά για τον κλάδο δραστηριότητας ή σε άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ