Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ και την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Χτες το πρωί, οι ταξικές αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σε αποκλεισμό των ταμείων του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου. Κάλεσαν τους υγειονομικούς και τους ασθενείς, όλο τον εργαζόμενο λαό, να παλέψει για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώνουν τη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου.

Τη Δευτέρα επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει κινητοποιήσεις, στις 7 το πρωί, στο ΙΚΑ της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά και στη συνέχεια στις 9.30 το πρωί στο Νοσοκομείο «Παναγία».

Συγκέντρωση στη Νάουσα

Συγκέντρωση προγραμματίζει, στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην πλατεία Καρατάσου. Στις 6 μ.μ., θα ξεκινήσει προσυγκέντρωση από το ΕΚ Νάουσας. Απαιτεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, πλήρη επάνδρωση όλων των κλινικών του νοσοκομείου και του ΙΚΑ με γιατρούς - νοσηλευτές - διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες στην υγεία - περίθαλψη. Επίσης απαιτεί μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων και πλήρη σταθερή εργασία για όλους. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα, προνόμιο για λίγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ