Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Συμπεράσματα για τη συνέχιση του αγώνα

Στο χαρακτήρα της κυβερνητικής επίθεσης στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών, στο ρόλο των άλλων παρατάξεων και στις προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας να είναι αποτελεσματικός, αναφέρεται η ανακοίνωση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στα λεωφορεία, της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ΟΑΣΑ (ΔΑΣ ΟΑΣΑ), με ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι η επίθεση χτυπά το σύνολο των εργαζομένων και απέναντι σε αυτήν απαιτείται αγώνας όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, ο οποίος για να έχει αποτελέσματα «πρέπει να έχει στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας (...) Μόνο με τέτοιο προσανατολισμό του αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Ο αγώνας είναι απαραίτητο να στρέφεται ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης». Επίσης, σε άλλο σημείο τονίζεται ότι την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει η ΝΔ και γι' αυτό είναι ανάγκη ο αγώνας να στρέφεται κατά και των δύο κομμάτων της αστικής τάξης.

Επικίνδυνος και υπονομευτικός ο ρόλος τους

Η ΔΑΣ τονίζει ότι γι' αυτές τις εξελίξεις είναι συνυπεύθυνες οι ηγεσίες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Χρόνια ολόκληρα καλλιέργησαν την επανάπαυση και τώρα που ο αγώνας κορυφώνεται έχουν διπλή τακτική, «οι μισοί από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ είναι "μεγάλα λόγια" και οι άλλοι μισοί "πάνε στα παζάρια του διαλόγου". (...) Αυτές οι παρατάξεις ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχεια του αγώνα. Εχουν ευθύνη για τη λειψή οργάνωσή του, την άρνηση του συντονισμού σε όλες τις κινητοποιήσεις, όλων των χώρων στις αστικές συγκοινωνίες. Υπονομεύουν τον αγώνα, αφού τμήματά τους, όπως στους τεχνίτες και τους διοικητικούς, συμμετέχουν στο παζάρι του διαλόγου». Πιο κάτω, επισημαίνει ότι «υπονόμευση του αγώνα είναι και η τακτική αντιπαράθεσης που ακολουθούν ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί με αυτόν τον τρόπο χτυπάνε τα πιο συνεπή στηρίγματα και τους υποστηρικτές του αγώνα».

Για άλλες παρατάξεις και δυνάμεις η ΔΑΣ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «επικίνδυνη και εχθρική προς τους εργαζόμενους είναι η δημαγωγική τακτική του συνδικαλιστή Σουκαρά και όσων δραστηριοποιούνται από κοινού με ψεύτικη επιχειρηματολογία και ρατσιστική φρασεολογία. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για τα προβλήματα. Κρύβουν συνειδητά τις ευθύνες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Κρύβουν τις ευθύνες πολιτικών δυνάμεων, όπως του ΛΑ.Ο.Σ, που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δίνουν συγχωροχάρτι στις πολιτικές δυνάμεις της αστικής τάξης με το ψεύτικο σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι" και με τον αντικομμουνισμό που προωθούν». Προσπαθούν να «επικεντρώνουν την αντιπαράθεση απέναντι σε πρόσωπα με βρίσιμο και χυδαίες εκφράσεις. Από αυτήν την τακτική και πρακτική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι γίνονται ευάλωτοι. Γι' αυτούς τους λόγους είναι επικίνδυνοι για τον αγώνα των εργαζομένων και πρέπει να απομονωθούν».

Ούτε μπορεί να υπάρξει διέξοδος και αγωνιστική προοπτική «με τις θέσεις και την τακτική που ακολουθεί ο συνδυασμός της ΕΑΣ του συνδικαλιστή Μανίκα, γιατί αντί να έχουν το μέτωπό τους στραμμένο στην κυβέρνηση και στα στηρίγματά της, στρέφουν την πολεμική τους κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με το σύνθημα: «Ούτε ΓΣΕΕ, ούτε ΠΑΜΕ». «Συμμαχούν» σ' αυτήν την κατεύθυνση με τις άλλες δυνάμεις, συνειδητά ή ασυνείδητα παίζουν το παιχνίδι της υπονόμευσης του αγώνα».

Για να είναι ο αγώνας νικηφόρος, υπογραμμίζει η ΔΑΣ, απαιτείται να επιλέγονται μορφές πάλης που τον πάνε μπροστά, να είναι περιφρουρημένος. Είναι ανάγκη να είναι «οργανωμένος και μαζικός, πειθαρχημένος», απαιτείται ακόμα «συντονισμός, κοινωνική συμμαχία με τα άλλα στρώματα του λαού. Αυτός ο δρόμος μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο αν υπάρχει καθαρό μέτωπο με την πλουτοκρατία, με την κυβέρνηση, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ». Καταλήγοντας, καλεί με αυτούς τους όρους σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση, τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είχε ξεμπροστιάσει τον Σουκαρά από το Φλεβάρη(2011-07-02 00:00:00.0)
Να γίνει 48ωρη η αυριανή απεργία(2008-03-18 00:00:00.0)
Στηρίζουν «αγωνιστικά» την κυβέρνηση(2002-05-21 00:00:00.0)
Ξεδιάντροπο «δούναι και λαβείν»(2000-11-30 00:00:00.0)
Προειδοποίηση ενάντια σε αποκλεισμούς(2000-11-28 00:00:00.0)
Προς νέα απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ(1997-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ