Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βαθιά αντιλαϊκός ο χαρακτήρας του πολυνομοσχεδίου

Για το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:

«

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία αναδείχνουν τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του, αφού με αυτό εμπορευματοποιείται παραπέρα ο τομέας Υγείας και στερούνται στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Η συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης και η επιδίωξή της να παρουσιάζει την απεργία ως στρεφόμενη κατά των ασθενών, ακολουθώντας την πάγια τακτική της του "διαίρει και βασίλευε", πρέπει να συναντήσει την καθολική αποδοκιμασία.

Η ΝΔ δημαγωγεί και εμπαίζει το λαό, αφού συμφωνεί με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των μεγαλογιατρών, επιδιώκοντας να χρησιμοποιεί το κίνημα για να ενισχύει τον δήθεν αντιπολιτευτικό ρόλο της.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτική, αν στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων είχαν τεθεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας, μαζί με το αίτημα για αποκλειστικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα για όλους, με Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας και με υγειονομικούς μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αυτά τα αιτήματα σήμερα δεν προβάλλονται από τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών. Αντίθετα, διεκδικούν να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου μια μικρή μερίδα γιατρών και στις επιχειρήσεις Υγείας οι γιατροί να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τέτοια αιτήματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τα αξιοποιεί, για να κατασυκοφαντεί τις κινητοποιήσεις. Διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας που έπρεπε να είναι ενιαίος, γεγονός που αποδυναμώνει την πάλη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας να συσπειρωθούν αποφασιστικά στο ΠΑΜΕ Υγειονομικών. Οι κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες πρέπει να ενταθούν και να στηριχθούν με τον αγώνα μέσα στα νοσοκομεία. Στη δράση, με την πάλη τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ετσι θα δοθεί στον αγώνα φιλολαϊκή προοπτική και θα αντιμετωπιστεί η δημαγωγία της κυβέρνησης και της ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα(2011-02-08 00:00:00.0)
Για τον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία - Πρόνοια(2011-02-06 00:00:00.0)
Ενα το μέτωπο της αντιπαράθεσης(2011-02-05 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις(2004-11-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων(1999-06-04 00:00:00.0)
Συνέχεια με τετράωρες στάσεις(1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ