Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μεγαλύτερη προστασία στους εργοδότες

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ

Το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, καθιστά ακόμη και αυτούς τους τυπικούς, ελλιπείς ελέγχους της εφαρμογής ενός αντεργατικού πλαισίου προνομιακούς για τους επιχειρηματίες. Στη λογική του «συμφιλιωτικού χαρακτήρα» του ΣΕΠΕ και της διαφύλαξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, συνίσταται Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο θα γνωμοδοτεί σε θέματα λειτουργίας και δράσης του ΣΕΠΕ και στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ) με αρμοδιότητες όπως «η διατύπωση γνώμης για τη σκοπιμότητα της κατάρτισης ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας». Με την «κάρτα εργασίας» δίνει τη δυνατότητα να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 10% - 25%, ενώ επιβάλλει πρόστιμο 400 ευρώ στον ανασφάλιστο - αδήλωτο εργαζόμενο! Παράλληλα τα πρόστιμα στους εργοδότες μειώνονται έως και 80%, ενώ παραμένουν τα τεράστια κενά στο προσωπικό του ΣΕΠΕ.

Οι σφαγείς «πουλάνε ευαισθησία»

Οπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, «με το Σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για το ΣΕΠΕ θα ελέγχεται η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής. Μετατρέπει σε θύτες τους εργαζόμενους από θύματα, αφού τους επιβάλει πρόστιμα όταν θα δουλεύουν "αδήλωτοι". Ιδιαίτερα θα χτυπηθούν και οι μετανάστες.

Παρέχεται ακόμα μεγαλύτερη προστασία στην κερδοφορία της πλουτοκρατίας, αφού ο ΣΕΒ ορίζεται ελεγκτής του έργου του ΣΕΠΕ. Το σχέδιο Νόμου μειώνει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Τα πρόστιμα στους εργοδότες που ούτως ή άλλως δεν εισπράττονται μετατρέπονται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Καμία εμπιστοσύνη στα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν επιδιώκει να βάλει τάξη στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί. Αυτοί που σφαγιάσανε τα δικαιώματα μας, μας πουλάνε ευαισθησία. Το "συμφιλιωτικό" πνεύμα που διαπνέει το σύνολο του σχεδίου Νόμου έχει σαν στόχο να καταστήσει το ΣΕΠΕ όργανο ταξικής υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Ο μόνος τρόπος για να μπουν εμπόδια είναι η οργάνωση, η συσπείρωση της εργατικής τάξης, η οργανωμένη αντεπίθεση στη θύελλα της αντεργατικής πολιτικής, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να γίνει πράξη το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίστηκε την «κανονικότητα» της εργασιακής ζούγκλας που συνδιαμόρφωσε(2019-06-14 00:00:00.0)
Εκπτώσεις μέχρι και 70% στις επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζόμενους(2018-06-28 00:00:00.0)
Τα πρόστιμα και η «μαύρη εργασία»(2013-08-20 00:00:00.0)
Επιχειρούν να θολώσουν τα νερά(2013-04-20 00:00:00.0)
Διευκολύνσεις σε εργοδότες - κυρώσεις σε εργαζόμενους!(2011-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ