Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαϊκή πάλη για λύσεις υπέρ των μεταναστών

Για τις κυβερνητικές θέσεις σχετικά με τους μετανάστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει:

«Το γεγονός ότι ο άθλιος σχεδιασμός σε βάρος των μεταναστών δεν έφτασε ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, δεν οφείλεται στην κυβέρνηση και στις άλλες δυνάμεις που άδραξαν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα θύματα της πολιτικής τους ως θύτες, να θέσουν θέμα πλήρους κατάργησης του ασύλου. Δεν προχώρησαν γιατί ο ύπουλος σχεδιασμός αποκαλύφθηκε και φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή.

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, που ενώ εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς μαύρης εργασίας είναι παράνομοι και εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της όχι μόνο δε λύνεται, αλλά συνεχώς οξύνεται. Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζεται με την υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να εντάξει πιο αποφασιστικά στην πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής τα ζητήματα των μεταναστών και προσφύγων. Μόνο η ισχυρή λαϊκή πίεση μπορεί να αποσπάσει κάποιες λύσεις υπέρ των μεταναστών που βρίσκονται σε τραγικά αδιέξοδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ