Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σκοπιμότητες» καταγγέλλει ο ΣΥΝ

Συνεχίζοντας και χτες την προσπάθεια να διαχωρίσει το κόμμα του από άλλες συνιστώσες με τις οποίες συστεγάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από αυτά καθ' αυτά τα γεγονότα της Νομικής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε χτες πολιτικές δυνάμεις ότι «επένδυσαν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και συνεχάρη την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας για την «ψυχραιμία και αξιοπρέπεια που επέδειξε».

Ο Ν. Βούτσης (ρ/σ «Κόκκινο») έκανε λόγο για «επιτυχία των μεταναστών», ενώ ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε και πάλι διαφωνία με τον τρόπο που η ηγεσία του ΣΥΝ χειρίστηκε εξαρχής το θέμα, λέγοντας (ρ/σ ΦΛΑΣ) πως «αν βέβαια από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του ΣΥΝ έλεγε απλά και καθαρά ότι ήταν λάθος αυτή η ενέργεια και ότι δεν βοηθούσε τον αγώνα των μεταναστών, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα για όσους προσπάθησαν να φορτώσουν για ακόμη μια φορά τον "μουτζούρη" του υποκινητή στο κόμμα του ΣΥΝ (...) η συγκεκριμένη ενέργεια, όσων συμβούλεψαν τους μετανάστες να μεταφερθούν στη Νομική για να αναδείξουν το πρόβλημά τους, ενίσχυσε τα συντηρητικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αλ. Αλαβάνος (ρ/σ ΒΗΜΑ), δηλώνοντας ότι «δεν ήταν η πιο εύστοχη, αν θέλετε, πρωτοβουλία αυτή για την ανάδειξη του θέματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ