Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Στρατηγική σύμπνοια και αντιπαράθεση για το θεαθήναι

Τη συνευθύνη των κομμάτων του κεφαλαίου για την αντιμεταναστευτική πολιτική και την επίθεση στο άσυλο, ανέδειξε μιλώντας στη Βουλή, ο Σπ. Χαλβατζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Στην Βουλή μεταφέρθηκε χθες η συζήτηση για τα γεγονότα στην Νομική Σχολή, με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να αντιπαρατίθενται για τον επιτυχημένο ή όχι χαρακτήρα της αστυνομικής επιχείρησης, μακριά και ενάντια στην ουσία του μεταναστευτικού ζητήματος και στην κοινή τους αντίληψη ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Την προσπάθεια διοχέτευσης της αγανάκτησης που προκαλούν οι αντιλαϊκές πολιτικές εναντίον των οικονομικών μεταναστών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας παράλληλα ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι κατάκτηση του λαϊκού κινήματος.

Στο κλίμα υστερίας κατά των μεταναστών αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής λέγοντας ότι σήμερα «με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, αναπτύσσεται η οργή πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική κι ενάντια στις πολιτικές που χθες εφαρμόζονταν από τη ΝΔ, δηλαδή ενάντια σ' αυτή την πολιτική της ΕΕ. Τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η Δημοκρατική Συμμαχία σήμερα, και διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή την οργή και να τη στρέψουν ενάντια στους μετανάστες».

Για το ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέρθηκε στις πραγματικές αιτίες και επισήμανε τις αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος, όπου η τεχνολογική πρόοδος «δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη και να ζήσουν χορτάτοι, σήμερα που η παραγωγή μπορεί να καλύψει όλες τις ανθρώπινες ανάγκες όχι μόνο διατροφής, αλλά και πνευματικής λειτουργίας και καλλιέργειας, σήμερα, δημιουργούνται στρατιές εκατομμυρίων πεινασμένων, εξαθλιωμένων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε τέλος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, σημειώνοντας ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις «δεν το θέλουν γιατί είναι μία κατάκτηση του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Οι κυρίαρχες δυνάμεις βεβαίως ποτέ δεν το χρειάστηκαν το άσυλο. Πάντα είχαν το πάνω χέρι και για να περιορίζουν ή να απαγορεύουν να εκφραστούν οι ιδέες, αλλά και γενικότερα είχαν το πάνω χέρι για να τρομοκρατούν το λαό (...) Σήμερα γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΛΑ.Ο.Σ. για το ποιος θα πάρει τα εύσημα σ' αυτή την πρωτοβουλία για την κατάργησή του».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την αστυνομική επιχείρηση στην Νομική Σχολή και επανέλαβε τις αντιμεταναστευτικές θέσεις και τους νόμους της κυβέρνησης, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να γίνει μαζική νομιμοποίηση, ούτε εκβιάζεται η κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, εστίασε την όποια κριτική του στο γεγονός ότι η κυβέρνηση μετέφερε τους οικονομικούς μετανάστες «σε μία υποβαθμισμένη περιοχή απέναντι από το Μουσείο. Γνωρίζετε ότι εάν σωθεί η ελληνική οικονομία, κυρίως θα σωθεί από τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Τους μετέφερε, λοιπόν, απέναντι από το Μουσείο και ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο».

Στηριζόμενος στην τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Κολοκοτρώνης ζήτησε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οπως είπε, «ακούσαμε τον αξιότιμο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να κάνει ουσιαστικά το πολιτικό μνημόσυνο του ασύλου, έτσι όπως εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα. Ηταν μία απολογία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατακτημένο το δικαίωμα του λαού να αντιστέκεται(2011-02-03 00:00:00.0)
Λαϊκή βούληση ανατροπής(2011-01-29 00:00:00.0)
Κοινός αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής(2011-01-28 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το άσυλο(2009-01-13 00:00:00.0)
Πρόταση πρόκληση για Πανεπιστημιακή Αστυνομία(2007-08-04 00:00:00.0)
Η επέτειος τιμήθηκε στη Βουλή(2006-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ