Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στο «μνημόνιο της Παιδείας»

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα διαδηλώσουν ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, απαιτώντας δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά

Σήμερα θα δοθεί μια ακόμα απάντηση στα μέτρα και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία προωθεί, μέσω του νέου νόμου - πλαισίου, το «Πανεπιστήμιο ΑΕ», ενώ επιδιώκει να σαρώσει κάθε δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων στη μόρφωση και στη δουλειά. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, καλώντας τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά. Το προηγούμενο διάστημα οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ σε όλες τις σχολές είχαν πλούσια δραστηριότητα, με αιχμή τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών.

Το ΜΑΣ οργανώνει την πάλη «σε κάθε σχολή-έτος-εργαστήριο-αμφιθέατρο», καλώντας τους φοιτητές και τους σπουδαστές να παλέψουν ενάντια στο «μνημόνιο διαρκείας» και στο «μνημόνιο της Παιδείας», τις νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οπως σημειώνουν στο κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο, ο «νέος νόμος - πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, το "μνημόνιο της Παιδείας" μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρείες. Η ανώτατη εκπαίδευση προσαρμόζεται στις ανάγκες των μονοπωλίων. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης-στέγασης-μετακίνησης, συρρικνώνουν τις υποδομές. Ανοίγουν το δρόμο για τα δίδακτρα». Οι Επιτροπές Αγώνα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ «καλούν σε γενικό ξεσηκωμό, για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα».

Απ' την προηγούμενη βδομάδα το ΜΑΣ έκανε συνεχείς κινητοποιήσεις για το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης με τις συγκοινωνίες, ενάντια στις νέες αυξήσεις στα εισιτήρια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις σχολές, ενώ πολλές διαδρομές λεωφορείων, προς και από τις σχολές της Αθήνας και του Πειραιά, έγιναν δωρεάν, αφού οι φοιτητές και οι σπουδαστές του ΜΑΣ έκαναν «καταλήψεις» σε λεωφορεία, μοιράζοντας ανακοινώσεις και «μπλοκάροντας» τη λειτουργία των ακυρωτικών μηχανημάτων. Οι κινητοποιήσεις είχαν σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη των επιβατών. Χτες, οι Επιτροπές Αγώνα της Φιλοσοφικής έκαναν κινητοποίηση σε λεωφορείο της «γραμμής» 608 και οι Επιτροπές Αγώνα της ΑΣΟΕΕ, μετά από εξόρμηση στα Προπύλαια, προχώρησαν σε κινητοποίηση σε τρόλεϊ της «γραμμής» 4. Οι Επιτροπές Αγώνα του Πολυτεχνείου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ