Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αεροπορικές επιδρομές κατά της Γάζας

Νέες επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, που εξακολουθεί να βιώνει τον αποκλεισμό σε απαραίτητα είδη
Νέες επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, που εξακολουθεί να βιώνει τον αποκλεισμό σε απαραίτητα είδη
IEΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ευρύτατη αεροπορική επιχείρηση, που έπληξε επτά διαφορετικούς στόχους, σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός προχωρώντας σε κλιμάκωση της έντασης στη μεθόριο, μετά από αρκετούς μήνες σχετικής ηρεμίας. Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μία υπόγεια σήραγγα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, δύο στόχους στον καταυλισμό Κχαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, και άλλους τέσσερις στο βορρά, στον καταυλισμό Τζαμπάλιγια, και στις πόλεις Μπέιτ Λαχίγια, Μπέιτ Χανούν, Ζαϊτούν.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τραυματίστηκαν 2 μέλη του στρατιωτικού σκέλους της «Χαμάς». Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι επρόκειτο για «αντίποινα» για την ξαφνική αύξηση των επιθέσεων με όλμους και ρουκέτες, τα τελευταία 24ωρα, από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Μετά τις επιδρομές, μία ρουκέτα έπληξε το Κιμπούτζ Ζικίμ. Ο αρχηγός του ισραηλινού ΓΕΣ, Γκάμπι Ασκενάζι, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, υποστήριζε ότι στη μεθόριο με τη Γάζα «επικρατεί αστάθεια» και ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παλαιστινιακό έδαφος έχει εισέλθει εξοπλισμός νέας τεχνολογίας, που αποτελεί αντι-αρματική απειλή.

Ελιγμοί

Εντός Ισραήλ, έκπληξη έχει προκαλέσει η τοποθέτηση δύο σημαινόντων στελεχών του κυβερνώντος «Λικούντ», των Νταν Μεριντόρ και Μίκαελ Εϊτάν, οι οποίοι, λίγο - πολύ, υποστηρίζουν ότι «μια κάποια αποχώρηση από τη Δυτική Οχθη είναι αναπόφευκτη, ακόμη και σε περίπτωση μη υπογραφής ειρηνευτικής συμφωνίας». Κατά την άποψή τους, θα πρέπει να απομακρυνθεί «μεγάλος αριθμός εποίκων» και να εγκατασταθεί στρατιωτική δύναμη για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί «ηρεμία».

  • Την απελευθέρωση του Αμερικανο-Εβραίου Τζόναθαν Πόλαρντ, που εκτίει, εδώ και 25 χρόνια, ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπία υπέρ του Ισραήλ, ενώ ήταν στο αμερικανικό ναυτικό, αναμένεται να ζητήσει δημόσια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ