Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα στην Ομόνοια το νέο αγωνιστικό ραντεβού

Στις 2 μ.μ., η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και το ΜΑΣ

Η απεργία στις 15/12 (φωτ.) ανέδειξε ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη για την οργάνωση των εργατών, την ένταση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης
Η απεργία στις 15/12 (φωτ.) ανέδειξε ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη για την οργάνωση των εργατών, την ένταση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εργατών, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά, με στόχο την αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα ώστε να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση, αποτελεί η σημερινή 3ωρη στάση εργασίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά συνδικάτα να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας, να βρεθούν στους τόπους δουλειάς, να μιλήσουν με τους εργάτες, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του αγώνα τους μέσα στο Γενάρη. Επιπλέον σήμερα οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό αγωνιστικό ραντεβού απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. στα Χαυτεία, «ενάντια στον προϋπολογισμό της εξαθλίωσης». «Τη μέρα που ψηφίζουν στη Βουλή το νέο προϋπολογισμό της φτώχειας θα είμαστε πάλι στους δρόμους», τονίζει το ΜΑΣ και σημειώνει: «Φτιάχνουμε κάθε μέρα το δικό μας μεγάλο λαϊκό ποτάμι εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών μαγαζατόρων, νεολαίας, γυναικών, που θα ανατρέψει τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Δράση - οργάνωση - συμμαχία για την ανατροπή».

Προσπάθειες για να δυναμώσει η οργάνωση

Αμεση ήταν η «αντίδραση» στο κάλεσμα της ΕΓ του ΠΑΜΕ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, που χτες πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των διοικήσεων από 10 επιχειρησιακά σωματεία, εκπροσώπων από δυο ακόμα επιχειρησιακά, καθώς και εκπροσώπων από επιτροπές αγώνα του συνδικάτου. Ζήτημα της σύσκεψης ήταν η επαγρύπνηση του κλάδου, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, η αυταπάρνηση και η επιμονή με την οποία πρέπει να δουλέψουν τα συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου για την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς των εργατών, για να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια εργοδότη να επιβάλει μείωση μισθών. Ταυτόχρονα, να διεκδικηθούν αποφασιστικά όλα εκείνα τα αιτήματα που προβάλλει το ταξικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Πρώτο βήμα αποτελεί η άμεση έκδοση ανακοίνωσης, με την οποία θα επιδιωχθεί πλατύ άνοιγμα και κουβέντα εργάτη τον εργάτη για την αναγκαιότητα της συσπείρωσης στο κλαδικό του σωματείο, για την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα από κοινού με όλους τους κλάδους. Κάθε συνδικαλιστής, κάθε πρωτοπόρος εργάτης, όπως υπογραμμίστηκε και στη σύσκεψη, είναι τα αυτιά, τα μάτια, τα πόδια του συνδικάτου μέσα σε κάθε επιχείρηση, ώστε και «μόνο που θα "φτερνιστεί" ένας εργοδότης» να γίνει γνωστό στο συνδικάτο, ώστε η αντίδραση να είναι άμεση και αποφασιστική. Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν επίσης η συζήτηση που έγινε για την ιστορία, τη σπουδαιότητα της κατάκτησης των κλαδικών συμβάσεων κυρίως για τους νεολαίους εργάτες που εντάσσονται στο ταξικό κίνημα.

Σήμερα υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά, ο ένας είναι ο δρόμος του συμβιβασμού και της χειροτέρευσης της ζωής του εργάτη και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος της οργάνωσης «πώς θα συγκεντρώσουμε περισσότερες δυνάμεις που στην πορεία θα γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι που δε θα επιτρέψει την εφαρμογή κανενός αντιλαϊκού μέτρου», σημείωσε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Πρέπει σε αυτόν τον πόλεμο να επιλέξουμε τη σωστή θέση», «πρέπει να σταθούμε στο ύψος των καιρών, στο ύψος των αναγκών της εργατικής τάξης», επισήμανε.

  • Σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - μέχρι τέλος του ωραρίου), με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής να καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 2 το μεσημέρι, στην Ομόνοια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ