Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕ
Σήμερα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 2 μ.μ., στην Ομόνοια, καλούν οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα, ενώ δράση αναλαμβάνουν και στη Θεσσαλονίκη

Με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι όλων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών. Την πολιτική που ήδη εφαρμόζεται στον ΟΣΕ και με σχέδιο νόμου θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και στις αστικές συγκοινωνίες σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα οι ταξικές δυνάμεις θα συμμετέχουν με δικό τους μπλοκ στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 2 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της τρίωρης παναττικής στάσης εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι μεθοδεύσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών να αλλάζουν ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρόνο πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων (εξαίρεση αποτελεί το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στα λεωφορεία που αποφασίστηκε έγκαιρα από τη μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων) υπονομεύουν τον ίδιο τον αγώνα των εργαζομένων. Με την επιφύλαξη αυτή το πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχει ως εξής τις επόμενες μέρες:

Πέμπτη 23 Δεκέμβρη

  • Λεωφορεία, δύο στάσεις εργασίας (έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας).
  • Τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ηλεκτρικός, δύο στάσεις εργασίας (έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας).
  • Προαστιακός, στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ.

Παρασκευή 24 Δεκέμβρη

  • Λεωφορεία, στάση εργασίας 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ. και πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης.
Στη Θεσσαλονίκη

Λαϊκή δράση ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, προαναγγέλλουν σήμερα μέσα από συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ.

Σημειώνουμε ότι από 1η Γενάρη θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οποία θα γίνει νέα αύξηση - η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο - στην τιμή των εισιτηρίων, η δυνατότητα μετεπιβίβασης με το ίδιο εισιτήριο θα ισχύει μόνο προς την ίδια κατεύθυνση, καθιερώνονται νέοι τύποι εισιτηρίων κ.λπ. Με βάση την απόφαση του υπουργείου Υποδομών, το βασικό εισιτήριο του ΟΑΣΘ αυξάνεται από 60 στα 80 λεπτά, καθιερώνεται εισιτήριο για 2 μετακινήσεις με μετεπιβίβαση προς την ίδια κατεύθυνση, στην τιμή των 90 λεπτών, καθώς και άλλοι τύποι εισιτηρίων με ιδιαίτερα τσουχτερό κόστος.

Οι αυξήσεις αυτές, μαζί με όλες τις άλλες που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, κάνουν αβίωτη τη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, σημειώνουν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ