Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάθε χώρος δουλειάς να μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης

Σε οργάνωση και μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων καλεί τον κλάδο η Γραμματεία

«Απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό, σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας, για να μην αφήσουμε εργοδότες και κυβέρνηση να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλειάς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια. Ενισχύουμε - μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του».

Το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και παράλληλα χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς «που η παρουσία τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα δίνοντας απάντηση: Στο όργιο εκφοβισμού και τρομοκρατίας που καιρό τώρα έχει στηθεί με αφορμή την καπιταλιστική κρίση σε πολλούς χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα. Στη βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, που απαιτούν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα - έρμαια στις ορέξεις των καπιταλιστών».

Η Γραμματεία υπογραμμίζει ότι «σήμερα πλέον δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον καρπωθούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας καταδικάσει στη φτώχεια. Σήμερα χρειάζεται να πάρουμε θέση οργανώνοντας την πάλη, τον αγώνα μας για να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις, για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν «καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΙΥΕ, που φανερά και μυστικά παρέδωσαν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί δε θέλουν να οργανώσουν, υπονομεύουν την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Η μόνη μας ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας με το ΠΑΜΕ, οργάνωση παντού, επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική».

Η Γραμματεία τονίζει επίσης ότι «κανένα σωματείο κλαδικό - επιχειρησιακό δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει καμία σύμβαση που θα προβλέπει μείωση μισθών. Συνεχίζουμε οργανώνοντας την αντεπίθεσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, με γενικές συνελεύσεις των σωματείων σε κάθε πόλη και νομό. Δώσαμε την πρώτη δυνατή, μαζική, ταξική, περήφανη απάντηση στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, συνεχίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ