Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Συμβολικός αποκλεισμός του Σταθμού Λαρίσης

Νέα 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη

Στιγμιότυπο από το συμβολικό αποκλεισμό του Σταθμού Λαρίσης
Στιγμιότυπο από το συμβολικό αποκλεισμό του Σταθμού Λαρίσης
Συμβολικό αποκλεισμό του Σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί οι ταξικές δυνάμεις, η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν κόβονταν εισιτήρια για όσα δρομολόγια γίνονταν εκείνη την ώρα.

Οι ταξικές δυνάμεις με ντουντούκα, πανό και ανακοίνωση που μοίραζαν στους επιβάτες καλούσαν σε ανυπακοή και απειθαρχία στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, μέρος των οποίων είναι η ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση των μεταφορών. Στην κατεύθυνση αυτή αναδείκνυαν την ανάγκη αγώνα και συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, στην παράδοση του σιδηροδρόμου στα μονοπώλια, στην κατάργηση του μειωμένου εισιτηρίου για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Προέβαλλαν τα αιτήματα για μείωση των εισιτηρίων κατά 30% και γενικότερα καλούσαν σε πάλη για ένα ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών - λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης λαϊκής οικονομίας και θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ χτες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΟΣΕ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από χτες μέχρι και την επόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ καλούνται να δηλώσουν πού «επιθυμούν» να μεταταχθούν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αντεργατικός νόμος για τον ΟΣΕ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μη βάλουν την υπογραφή τους και να μη συναινέσουν στην πολιτική μείωσης του προσωπικού και συρρίκνωσης του σιδηρόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ