Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ
Προχωρά στην παράδοση όλου του λιμανιού στα μονοπώλια

Ακάθεκτη, συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει και από τη χτεσινή απόφαση της κυβερνητικής διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, τις διαδικασίες παράδοσης ολόκληρου του λιμανιού του Πειραιά στα σαγόνια των μονοπωλίων στήνοντας ένα τρελό «φαγοπότι» για λογαριασμό τους και κυρίως για τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και για τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΛΠ ενέκρινε το νέο «αναθεωρημένο επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ ΑΕ, για τα έτη 2011 - 2015» του οποίου η δαπάνη υπολογίζεται αρχικά σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Το «επενδυτικό πρόγραμμα» προβλέπει τον αφανισμό και των τελευταίων παραγωγικών δραστηριοτήτων του λιμανιού, την παράδοση τμημάτων του σε επιχειρηματικούς ομίλους με συμβάσεις παραχώρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πέτρινες δεξαμενές για την επισκευή πλοίων, στην Ακτή Βασιλειάδη, μετατρέπονται σε μουσειακούς χώρους. Ολόκληρος ο τεράστιος μόλος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και η έκταση του Ικονίου (που είχαν παραγωγικές θέσεις, καθώς εκεί έδεναν τα πλοία RO/RΟ και εκτελούνταν και επισκευαστικές εργασίες) μετατρέπονται τελεσίδικα «σε σύγχρονο - όπως αναφέρει το πρόγραμμα - ενιαίο car terminal» (χώρος εναπόθεσης των οχημάτων που μεταφέρονται για λογαριασμό των πολυεθνικών για να διατεθούν είτε στην ελληνική αγορά είτε να μεταφορτωθούν για άλλες αγορές). Για λογαριασμό των κρουαζιερόπλοιων των πολυεθνικών θα επεκταθεί το νότιο μέρος του κεντρικού λιμανιού, «έργο» του οποίου η δαπάνη ανέρχεται σε 230.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το Σιλό δημητριακών, το οποίο είναι ενταγμένο στην αμυντική ικανότητα της χώρας σε περιόδους κρίσης. Αρχικά είχε προβλεφθεί η μετατροπή αυτού που ήδη υπήρχε σε μουσειακό χώρο και η κατασκευή νέου, κόστους 4 εκατ. ευρώ, στο τμήμα του λιμανιού της περιοχής Κερατσινίου. Η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε χτες να ματαιώσει την κατασκευή του!

Σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ενώ αργοσβήνει, χιλιάδες εργατοτεχνίτες έχουν πεταχτεί στην ανεργία και οι οικογένειές τους βιώνουν τον εφιάλτη της εξαθλίωσης, ο ΟΛΠ αποφάσισε την... «κατασκευή νέου κτιρίου υπηρεσιών στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Περάματος»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ