Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για την ανεργία

Στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40)

Οι οικοδόμοι ξανά στο δρόμο, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Οι οικοδόμοι ξανά στο δρόμο, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων του κλάδου, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και οι άνεργοι του κλάδου παίρνουν σήμερα, Τρίτη 21 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40), στην οποία καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Διεκδικούν άμεσα:

  • Αύξηση επιδόματος ανεργίας στα 1.120 ευρώ.
  • Εκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ για τους ανέργους.
  • Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας στους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά 30% και απαγόρευση διακοπής της παροχής στους ανέργους.
  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά.
  • 7ωρο - 5μερο - 35ωρο.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων επισημαίνει:

«Ο κλάδος των Κατασκευών στενάζει από την ανεργία που όμοιά της δε γνώρισε τα τελευταία 60 χρόνια. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας την τελευταία 5ετία έφτασε το 75%. Αυτή η πτώση μεταφράζεται σε χιλιάδες άνεργους οικοδόμους, μισθωτούς τεχνικούς και μηχανικούς. Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοί μας που έχουν να κάνουν μεροκάματο 6, 7, 8 μήνες. Είναι χιλιάδες αυτοί που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα 440 ευρώ του επιδόματος ανεργίας και αυτό όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του. Είναι χιλιάδες αυτοί που λόγω της ανεργίας έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η μεγάλη ανεργία που υπάρχει στον κλάδο χτυπάει και όσους έχουν ακόμη μεροκάματο. Εχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι περιπτώσεις μη καταβολής δεδουλευμένων, των εξευτελιστικών μεροκάματων, το κλέψιμο των ενσήμων από τους εργοδότες. Οι εργοδότες και η κυβέρνηση αξιοποιούν την ανεργία και την κρίση για να αφαιρούν συνεχώς δικαιώματα και κατακτήσεις. Στοχεύουν να δημιουργήσουν νέες συνθήκες που θα διασφαλίζουν και θα διευρύνουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι νέες συνθήκες απαιτούν πιο φθηνούς εργάτες, απαιτούν περισσότερη απλήρωτη δουλειά. Γι' αυτό παίρνουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Σε άλλο σημείο, τονίζει:

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε. Ανεργοι και εργαζόμενοι του κλάδου να διεκδικήσουμε μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων. Να διεκδικήσουμε μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών. Για κατασκευή φθηνής, σύγχρονης λαϊκής κατοικίας. Να παλέψουμε για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας στη βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ