Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΣ ΝΑΤ
Μονόδρομος η συνέχιση των αγώνων

«Η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του ΔΝΤ, της ΕΕ, της κυβέρνησης, για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα, του σάπιου, καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, που μόνο δεινά συσσωρεύει για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων».

Αυτό διαμηνύουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΣ ΝΑΤ με κοινό δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας για την απεργία των ναυτεργατών στις 15 Δεκέμβρη ότι με τον αγώνα τους, την ταξική αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κουρέλιασαν για άλλη μια φορά την πολιτική επιστράτευση της κυβέρνησης».

Οι ναυτεργάτες με τους εργαζόμενους της στεριάς «έστειλαν μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, εφοπλιστές και ελπίδας στο σύνολο των εργαζομένων ότι με την ταξική πάλη, την οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων τσακίζουμε στην πράξη τη βία και τρομοκρατία του κεφαλαίου».

«Η μαχητική συμμετοχή - συνεχίζουν - των χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτελεί ταξική απάντηση στις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, στις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της συμμαχίας ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ».

«Οι δυνάμεις του κεφαλαίου - τονίζουν - επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, καταργούν τις ΣΣΕ με τις επιχειρησιακές, ισοπεδώνουν την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, επιβάλλουν το καθεστώς της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας ιδιαίτερα στη ναυτιλία».

Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν «τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της "Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης". Με συσκέψεις μέσα και έξω από τα πλοία αναδεικνύουμε την πείρα των αγώνων, οργανώνουμε, συσπειρώνουμε δυνάμεις, οικοδομούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε την ταξική πάλη για συνέχιση της δράσης με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ