Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Νίκη των πρώην αυτονομιστών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές ανήλθε στο 47,80%, δηλαδή ψήφισαν 770.000 σε σύνολο 1.600.000.

Ανεπίσημα αποτελέσματα έδιναν πρώτη δύναμη το «Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου» του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι με 31%, δεύτερο τη «Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου» του δημάρχου Πρίστινας Ι. Μουσταφά με 26%, τρίτη την «Αυτοδιάθεση» (επιδιώκει την ένωση του προτεκτοράτου με την Αλβανία) με περίπου 13%.

Ο διοικητής της ΚFOR Ερχαρντ Μπούλε, η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον, συνεχάρησαν τις κοσσοβάρικες αρχές για την «επιτυχή» διεξαγωγή των εκλογών με την τελευταία να εκφράζει την ελπίδα πως θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο «διάλογος» Βελιγραδίου - Πρίστινας. Αντίθετα, η Γερμανίδα Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ντόρις Πακ (που παραβρέθηκε στο Κοσσυφοπέδιο ως εκλογική παρατηρητής) ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές «να πάρουν άμεσα μέτρα σε βάρος όσων εκλογικών αξιωματούχων είναι ύποπτοι για νόθευση αποτελεσμάτων» σε τουλάχιστον δύο από τους 37 δήμους του Κοσσυφοπεδίου, που θεωρούνται προπύργια του απερχόμενου πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι και όπου τα εκεί ποσοστά του «Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου» ξεπέρασαν το 95%!

Το γεγονός αυτό έκανε την Ντόρις Πακ, να σχολιάσει πως «δεν είναι δυνατόν να ψήφισε το 95% των ψηφοφόρων ένα κόμμα ιδιαίτερα σε μία περίοδο που προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε δημοκρατικούς θεσμούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ