Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σήμερα η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης

ΡΩΜΗ.--

Ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχείρησε με υποσχέσεις και προειδοποιήσεις να πείσει τους βουλευτές να εγκρίνουν την κυβέρνησή του. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως θα ήταν «πολιτική τρέλα» να ρίξουν τη χώρα σε κυβερνητική κρίση. Απευθυνόμενος κυρίως σ' αυτούς που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του «Λαός της Ελευθερίας» και έχουν προσχωρήσει στην «Ελευθερία για την Ιταλία» (FLI) του προέδρου της Γερουσίας Τζιανφράνκο Φίνι ζήτησε να μην «προδώσουν» την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους το 2008. Μίλησε μάλιστα για πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης ώστε να συμπεριληφθούν οι βουλευτές του «FLI» σε κυβερνητικές θέσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στους «κινδύνους» που αντιμετωπίζει η χώρα σε περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε πως αν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές η χώρα πιθανότατα να οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια, κάτι, που όπως υποστήριξε, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, φέροντας ως παράδειγμα την Ιρλανδία και την Ελλάδα.

Πάντως, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θεωρείται βέβαιη στη Γερουσία, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο. Ηδη τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες για εξαγορά βουλευτών από το κόμμα του Σ. Μπερλουσκόνι, που όμως διαψεύδεται από κύκλους του Ιταλού πρωθυπουργού. Πάντως, ο Μπερλουσκόνι έχει υποστηρίξει πως σε περίπτωση που χάσει την ψηφοφορία θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ