Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προσφυγή κατά της διαστρέβλωσης της Ιστορίας

Στις 10 Δεκέμβρη ο Γιεβγκένι Τζουγκασβίλι, εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν, κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κατά της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, διεκδικώντας ποσό ύψους 100 εκατομμύριων ρουβλίων από τους 342 βουλευτές του κοινοβουλίου, που στις 26 Νοέμβρη ψήφισαν το ντοκουμέντο «Για την τραγωδία του Κατίν και τα θύματά της», αποδεχόμενοι τη ναζιστική εκδοχή για σφαγή των χιλιάδων Πολωνών και κατηγορώντας τον Ι. Στάλιν πως με προσωπική διαταγή του έγινε η εκτέλεση.

Να σημειώσουμε πως αυτό το ψήφισμα της Κρατικής Δούμας λήφθηκε «κατά παραγγελία» της ρωσικής προεδρίας και κυβέρνησης, που επιδιώκουν μέσω της πλαστογράφησης της Ιστορίας να διευκολύνουν τη διείσδυση των ρωσικών μονοπωλίων στην Πολωνία και στην ΕΕ. Στηρίχθηκε, μάλιστα, τόσο από το κυβερνητικό κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», όσο κι από το κεντρο-αριστερό κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας» και το εθνικιστικό «Φιλελεύθερο-δημοκρατικό» του Ζιρινόφσκι. Κατά τάχτηκαν μόνον οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Ο Γιεβγκένι Τζουγκασβίλι ζητά από το δικαστήριο να αναγνωρίσει πως τα στοιχεία που περιέχονται στο ντοκουμέντο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του πρώην Σοβιετικού ηγέτη.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ