Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνας ενιαίος - παντού ξεσηκωμός!

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
«Αγώνας ενιαίος, παντού ξεσηκωμός, να μην πτωχεύσει ο λαός».

Με αυτό το σύνθημα οδηγό, διαδήλωσαν χτες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες και φοιτητές, που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στη Θεσσαλονίκη. Σάλπισαν παλλαϊκό ξεσηκωμό βροντοφωνάζοντας πως «οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία είναι στον αγώνα για άλλη εξουσία» και δήλωσαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αποτροπή των απολύσεων, για να προσφέρει επιπλέον λαϊκό μόχθο στον κουμπαρά της πλουτοκρατίας.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μίλησε ο Γιάννης Δελής από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. «Το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα θα κάνει το παν για να καταργήσει τέτοιου είδους μέτρα», είπε. Πρόσθεσε πως «δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση, χτίζοντας τη Λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας».

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας στήθηκε συμβολικό σκηνικό κηδείας με ένα φέρετρο όπου μέσα κείτονταν τα τελευταία εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να συνοδεύεται από μαυροφορεμένες κοπέλες που θρηνούν. Με αυτό το σκηνικό, να δένει ενιαία με τη μεγάλη διαδήλωση, σηματοδότησαν την ανάγκη ο λαός να μη δεχθεί το θάψιμο των δικαιωμάτων του, να ξεσηκωθεί και να παλέψει κόντρα στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν οι πλουτοκράτες και τα κόμματά τους.


Motion Team

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης όπου απόθεσαν το φέρετρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ