Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καταγγέλλει την πολυεθνική επιχείρηση «Media Markt», o Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τον τελευταίο μήνα γίνεται προσπάθεια από την επιχείρηση να πάρει τις υπογραφές των εργαζομένων με κάθε τρόπο για την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων, αρχίζοντας από την κατάργηση των ρεπό του Σαββάτου και για να έχει κατοχυρωμένες τις υπογραφές τους και να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει όποτε και όπου αλλού χρειαστεί το επόμενο διάστημα, τους βάζει να υπογράψουν ότι δέχονται τις αλλαγές αυτές, σε χαρτιά που δεν υπάρχει καμία ημερομηνία».

Καταγγέλλει, επίσης, ότι «η εργοδοσία της πολυεθνικής επιχείρησης απέλυσε ακόμη δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων δε δέχτηκε να υπογράψει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, με πρόσχημα ότι συγγενείς τους δουλεύουν σε ανταγωνιστικές εταιρίες», επισημαίνοντας «μετά από την απόλυση και επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή μας και εκλεγμένου μέλους της Διοίκησης, η επιχείρηση προχωρά για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες σε νέες απολύσεις».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων αναφέρει: «Γενικότερα τους τελευταίους μήνες οι απολύσεις και οι αλλαγές εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών έχουν πάρει διαστάσεις πλημμυρίδας στην περιοχή μας. Από μειώσεις ωρών - ημερών εργασίας και αντίστοιχα αποδοχών, μέχρι την αλλαγή συμβάσεων, τις απολύσεις. Δεν είναι τυχαίο που συμβαίνουν όλα αυτά. Τον τόνο το δίνει η ίδια η κυβέρνηση με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κατ' εντολήν της ΕΕ και των πολυεθνικών ομίλων. Το στίγμα αυτής της πολιτικής είναι η ισοπέδωση κάθε εργατικού - λαϊκού δικαιώματος και κεκτημένου. Κατακτήσεις που γενεές ολόκληρες εργαζομένων κατοχύρωσαν με αιματηρούς αγώνες επιδιώκεται τώρα να εξαφανιστούν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ».

Και καταλήγει: «Αυτές οι εξελίξεις είναι που επιβάλλουν η απεργία στις 15 του Δεκέμβρη να αποτελέσει βήμα αποφασιστικής οργάνωσης και κλιμάκωσης των αγώνων μας, αντίστοιχης έντασης και διάρκειας με την ένταση της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ