Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σημαντική μάχη στη μαζικοποίηση των αγώνων

Με στόχο την οργάνωση των εργατών στην κατεύθυνση της μαζικοποίησης και κλιμάκωσης των αγώνων συνεχίζεται η μάχη των αρχαιρεσιών που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα σε μια σειρά χώρους. Ετσι:

Μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκέμβρη θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η ταξική παράταξη της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών», στην οποία ο κλάδος εμπιστεύεται την απόλυτη πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου, καλεί τους μεταλλεργάτες να συνεχίσουν ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά να συμμετέχουν σε αυτήν την κορυφαία διαδικασία, να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού την ταξική πορεία της εργατικής τους οργάνωσης, για ακόμα περισσότερες κατακτήσεις. «Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές - αναφέρει η ΑΕΜ σε ανακοίνωση που εξέδωσε στον κλάδο - είναι τι Συνδικάτο θα έχουμε αύριο και ποιου τα συμφέροντα θα υπηρετεί». Η ψηφοφορία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Οι κάλπες το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6μ.μ.

Αύριο, Σάββατο, αρχίζουν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής. Οι εκλογές θα διεξάγονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48Β στον 3ο όροφο) και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 13/12. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν το Σάββατο και την Κυριακή από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Τη Δευτέρα 13/12 από 2 μ.μ. έως 7 μ.μ..

Σήμερα, αρχίζουν και ολοκληρώνονται αύριο οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπορούν να ψηφίζουν σε εργασιακούς χώρους του κλάδου και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8 στο γραφείο του Συνδικάτου στον 6ο όροφο του ΕΚΘ.

Την Κυριακή 12/12 ολοκληρώνεται οι αρχαιρεσίες στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Αύριο, Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 10.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ..

Τέλος, την Κυριακή 12/12 ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας. Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Αρχαιρεσίες πραγματοποιεί το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και τις ώρες 4 μ.μ. - 8 μ.μ. Για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας και αστυνομική ταυτότητα. Οι αρχαιρεσίες γίνονται στα γραφεία του Συνδικάτου, πλατεία Μητροπόλεως 10 (πίσω από τη Μητρόπολη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ