Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

Παράσταση διαμαρτυρίας, χτες, στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, για τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ

«Με το ΠΑΜΕ στις στάσεις εργασίας - συγκεντρώσεις - απεργίες», οι εκπαιδευτικοί να πουν «όχι σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας», να απαιτήσουν «σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».

Με αυτό το κάλεσμα η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη.

Χτες, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτές του ΕΣΠΑ συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για το μείζον θέμα της «παραπέρα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της απλήρωτης εργασίας, που έχει ενταθεί με το διορισμό χιλιάδων συμβασιούχων - ημερομίσθιων εκπαιδευτικών από τα ΕΣΠΑ». Στην παράσταση δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση απ' το διευθυντή, ενώ μια βδομάδα μετά τις «δεσμεύσεις» του υπουργείου Παιδείας (καταβολή δεδουλευμένων, ίδια δικαιώματα με τους άλλους αναπληρωτές κ.ά.) δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Την ίδια ώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας οι αναπληρωτές με ΕΣΠΑ καλούνται να υπογράψουν διαφόρων ειδών συμβάσεις.

Η Πανελλαδική Γραμματεία επισημαίνει ότι αυτό το πρόβλημα αφορά όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και εξηγεί: «Το υπουργείο Παιδείας εκβιάζει τους συμβασιούχους του ΕΣΠΑ να υπογράψουν τη σύμβαση της ντροπής, για να πληρωθούν αρχές Δεκέμβρη για το μήνα Σεπτέμβρη! Εξακολουθεί δε να ισχύει η προβλεπόμενη από τα ΕΣΠΑ διαδικασία υπογραφής των μηνιαίων ημερομισθίων!

Η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ, στα πλαίσια της νέας αντιλαϊκής λαίλαπας που ετοιμάζει, σκοπεύει να συνεχίσει τη νέα απαράδεκτη ελαστική μορφή εργασίας των 5.802 συμβασιούχων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ, αλλά και να διευρύνει τα προγράμματα αυτά από την επόμενη χρονιά, άρα να διαλύσει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στην ουσία θα χρησιμοποιήσει τα ΕΣΠΑ και την Τοπική Διοίκηση για να καλύψει τις ανάγκες του "νέου" σχολείου με συμβασιούχους, αντί να κάνει μόνιμους διορισμούς. Εκβιάζει δε τους συμβασιούχους ότι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και τη μερική απασχόληση»!

Το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, απαιτεί:

  • Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους αναπληρωτές, ΥΠΔΒΜΘ και ΕΣΠΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μισθό του νεοδιόριστου 1.900 ευρώ.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών και ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ