Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσουν επιτέλους οι διώξεις των μαθητών

Παράσταση διαμαρτυρίας των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ορεστιάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ορεστιάδας για τις νέες δίκες μαθητών θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη, στις 11 το πρωί, αντιπροσωπείες της Αχτιδικής Επιτροπής Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου Βόρειου Εβρου της ΚΝΕ.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαμαρτύρονται για τις διώξεις των μαθητών της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου, που συνεχίζονται με νέες δίκες, οι οποίες έχουν οριστεί να γίνουν στις 14 του Δεκέμβρη του 2010 και στις 25 του Φλεβάρη του 2011. Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών στα δικαστήρια καθώς και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών. Να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σημειώνουν ότι το φαινόμενο να «σέρνονται» ομαδικά στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των σχολείων της περιοχής πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι στις 29 του Οκτώβρη αθωώθηκαν οι 115 μαθητές που δικάστηκαν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ορεστιάδας, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν το φθινόπωρο του 2009 σε 8 σχολεία της περιοχής. Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών όμως συνεχίζεται. Στις 14 του Δεκέμβρη δικάζονται 2 μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και στις 25 του Φλεβάρη 2011 δικάζονται 4 μαθητές, πρόεδροι των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Διδυμότειχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ