Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βασιλιάς Αμπντουλάχ

Γρηγοριάδης Κώστας

Τις τελευταίες μόνο ημέρες, μία 23χρονη Ινδονήσια υπηρέτρια σε Σαουδάραβα μεγιστάνα, μεταφέρθηκε και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από φριχτά βασανιστήρια, ενώ μία ακόμη συμπατριώτισσά της βρέθηκε νεκρή σε κάδο απορριμμάτων, μετά από ανείπωτη κακοποίηση. Πρόκειται για τα τελευταία από μια σειρά παρόμοιων ανατριχιαστικών περιστατικών, και όπως φαίνεται οδήγησαν στο να ξεχειλίσει το ποτήρι και να προκληθούν, πλέον, τριβές στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας - Ινδονησίας, η οποία ζήτησε να υπάρξουν παραπομπές των δραστών στη Δικαιοσύνη.

Η σαουδαραβική ηγεσία, υπό το βασιλιά Αμπντουλάχ (ισχυρού συμμάχου των ΗΠΑ), για καιρό, προσπαθούσε να «κρύψει» αυτά τα εγκλήματα. Τα προαναφερόμενα περιστατικά, όμως, δεν είναι εξαίρεση για τους εργαζομένους μετανάστες στη χώρα και δεν αφορούν μόνο αυτούς. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τη θέση των γυναικών ή του οποιουδήποτε διαφωνούντα με τη, θεϊκής προέλευσης, βασιλική οικογένεια, την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε ελευθερίας.

Μιλώντας για τη Σαουδική Αραβία, πρόκειται για τη χώρα της πλέον απάνθρωπης εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, τη χώρα προέλευσης, χρηματοδότησης και έμπνευσης ως ένα βαθμό των νυν ισλαμιστών της «αλ Κάιντα», πρώην συνεργατών της CIA. Κι όμως, οι ΗΠΑ πέραν ορισμένων γενικολογιών, δεν έχουν θίξει ποτέ το προσφιλές τους θέμα της «προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το οποίο, κατά κόρον, έχουν χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις μαζί με τους ευρωΝΑΤΟικούς συμμάχους της.


Ε.Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ