Δευτέρα 8 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Ερμηνεία των εκλογών με τα μάτια της πλουτοκρατίας

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε το χτεσινό αποτέλεσμα σαν «νωπή εντολή», για να συνεχίσει το μάτωμα του λαού

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός να κάνουν το θαρραλέο βήμα. Με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, να κλονίσουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το σύστημα που υπηρετούν, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων
Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός να κάνουν το θαρραλέο βήμα. Με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, να κλονίσουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το σύστημα που υπηρετούν, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων
Να διαστρεβλώσει το καθαρό λαϊκό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, επιχείρησε χτες ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, εμφανίζοντας προκλητικά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ σαν «επιβεβαίωση» για την συνέχιση του αντιδραστικού του προγράμματος. Συνεχίζοντας με κυνικό τρόπο να προκαλεί τους εργαζόμενους, επιδίωξε να μεταφράσει κατά το δοκούν το εκλογικό αποτέλεσμα, για να το χρησιμοποιήσει σαν «νομιμοποίηση» για την συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής και την ένταση της αντιλαϊκής επέλασης.

Με ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων να κάνει το βήμα και να ανατρέπει στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για χρεοκοπία, αποσταθεροποίηση και άλλα παρόμοια, ο Γ. Παπανδρέου, παρά τις συνολικές μεγάλες εκλογικές απώλειες του ΠΑΣΟΚ στις 13 περιφέρειες της χώρας, δεν κατάφερε να νομιμοποιήσει τον εκβιασμό του.

«Σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε αυτή την αλλαγή, οι πολίτες και σήμερα αυτήν την αλλαγή ζητούν» είπε ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας προκλητικά να αντιστρέψει την πραγματικότητα, να τη φέρει στα μέτρα της πλουτοκρατίας και να ισχυριστεί ότι εισέπραξε νωπή λαϊκή εντολή για να συνεχίσει το αντιδραστικό έργο της κυβέρνησης.

Φανερώνοντας ότι από αύριο κιόλας η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο γύρο αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, με την επιβολή και νέων σκληρών μέτρων, τόνισε ότι «η δύσκολη προσπάθεια θα συνεχιστεί (...) Από αύριο θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο».

Δίνοντας το στίγμα των αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης, προανήγγειλε τη συνέχιση της λιτότητας για το λαό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, για «να ελέγξουμε το χρέος και τις δαπάνες (...) για να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας». Δηλαδή, για να συνεχίσουν τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με φόρους και να πετσοκόψουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για Υγεία, παιδεία, πρόνοια.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απειλώντας ότι θα έρθει αντιμέτωπος με όποιον αντισταθεί στην εφαρμοζόμενη πολιτική και δηλώνοντας ότι θα συγκρουστεί με «συμφέροντα και συντεχνίες».

Ζητάει υποταγή του λαού

Απαίτησε ακόμα την υποταγή και την συμμετοχή των εργαζομένων στην προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών και ζήτησε την συνδρομή των «κοινωνικών εταίρων» προκειμένου να πετύχει τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων. «Χρειάζεται να αλλάξουμε ριζικά το ανατπυξιακό πρότυπο της χώρας αφαιρώνοντας αγκυλώσεις και ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική του υπηρετεί τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεγάλη αποχή, επιχειρώντας από τη μια πλευρά να την εμφανίσει σαν δείγμα «ανοχής» προς την κυβερνητική πολιτική και από την άλλη να επιτύχει την «επάνοδο», ειδικά για τους ψηφορόρους του ΠΑΣΟΚ, στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, μπροστά στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. «Σε όσους συνειδητά απείχαν στέλνω το μήνυμα ότι κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η Ελλάδα. Σ' αυτή την προσπάθεια χρειάζονται όλοι, δεν περισσεύει κανένας», είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Επιχείρησε τέλος να σπείρει αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, έχει ημερομηνία λήξης, λέγοντας ότι το 2013 η χώρα θα βγει από το μνημόνιο και ότι το 2011 είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης σε μια προσπάθεια να υφαρπάξει την ψήφο τους στο δεύτερο γύρο και να κρύψει το εύρος των σκληρών μέτρων που θα ακολουθήσει μετά τις 15 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ