Δευτέρα 8 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

«Λάβαμε το μήνυμα», είπε χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα και απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά του υποψηφίου του στην Αττική «στην πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς».

Εκτίμησε ακόμα ότι η παρουσία των συνδυασμών που στήριξε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα «ήταν θετική», κρύβοντας συνειδητά ότι πολλά από αυτά τα ψηφοδέλτια ήταν κοινά με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με τον ΛΑ.Ο.Σ. ή και τη ΝΔ, όπως στην περίπτωση της Ικαρίας.

Στο διά ταύτα, ισχυρίστηκε ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται «στη συνάντηση της αριστεράς με δυνάμεις από το σοσιαλιστικό χώρο» και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον Αλ. Μητρόπουλο «παρακαταθήκη για τους αγώνες και την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος», με στόχο «την απαλλαγή από τους καταναγκασμούς του μνημονίου, για ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου».

Επί της ουσίας, ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να προλάβει τις δεδομένες εσωκομματικές αντιδράσεις για την επιλογή Μητρόπουλου και να τονώσει τη συζήτηση περί αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες, όπως φαίνεται, αφορούν και το κόμμα του, σε αναφορά πάντα με το ΠΑΣΟΚ και το αν αυτό θα αποτελέσει τελικά τον κεντρικό πόλο της όποιας αναμόρφωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ