Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ωρα για θαρραλέο βήμα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στη κεντρική πλατεία της Λάρισας μίλησαν χτες ο Β. Μπούτας και ο Γ. Λαμπρούλης

Πρόκριμα επιτυχίας αποτελεί η μαζική και ενθουσιώδης χτεσινοβραδινή συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στην οποία μίλησαν ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Μετά το χαιρετισμό του Μπάμπη Μπακούλα, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου, στο βήμα ανέβηκε ο Γ. Λαμπρούλης, ο οποίος, αφού τόνισε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να κερδηθεί, αναφέρθηκε στους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Και ο ένας και ο άλλος είναι πρόθυμοι να επιβάλουν νέα βαριά δημοτική φορολογία. Να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στα χέρια τους τη ΔΕΥΑΛ, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τομείς της ενέργειας. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον θα υποβαθμιστούν, ή και θα κλείσουν ακόμα και τα νοσοκομεία, για να θησαυρίζουν οι επιχειρήσεις Υγείας».

Μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, στο βήμα ανέβηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας: «Πατάμε γερά, θα πάμε πολύ καλά».

Μιλώντας για τους αντιπάλους του, σημείωσε: «Ο κ. Παπατόλιας εμφανίζεται σαν "ο αναπτυξιακός" κι ο κ. Αγοραστός σαν "ο αντιμνημονιακός". Κι ο ένας κι ο άλλος φορούν "παλτό" για να κρύψουν το "κοστούμι" του υπηρέτη της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχειρίζονται και στηρίζουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων τους».

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα
Και συνέχισε: «Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ μας έχει ζουρλάνει με την ανάπτυξη. Αυτό το "καλάθι της Θεσσαλίας" με τα "πολλά καλούδια" έχει γίνει ανέκδοτο. Τον πληροφορώ ότι ο καιρός των Μαυρογιαλούρων που θα έφερναν "θάλασσα στην Ελασσόνα" πέρασε. Η ανάπτυξη που γίνεται δεν ωφελεί τον εργάτη, τον αγρότη, τον μαγαζάτορα, το νέο και τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, αλλά μια χούφτα πλουτοκράτες, που καρπώνονται τον πλούτο που παράγεται και δε δίνουν ούτε ψίχουλα - τριμόψες τα λέμε στο χωριό μου - στο λαό.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μια άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Αλλά, γι' αυτό χρειάζεται η λαϊκή εξουσία».

Περνώντας στον υποψήφιο της ΝΔ, επισήμανε: « Ο κ. Αγοραστός ή δεν ξέρει τι είναι το μνημόνιο - που δεν το πιστεύω, "αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου" δηλώνει ο άνθρωπος! - ή ξέρει και θέλει να κοροϊδέψει τον κόσμο για να του κλέψει την ψήφο. Διότι το μνημόνιο είναι η συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που, και με τη δική του βουλευτική ψήφο, πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ. Πριν λίγες μέρες, στη σύνοδο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ψήφισε τα μισά και πλέον μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο».

Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας τόνισε: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τον απλό κόσμο που βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να μην τσιμπήσουν στα "δολώματα", να ξεφύγουν από τα εκβιαστικά "διλήμματα", να κάνουν το θαρραλέο βήμα και να ψηφίσουν "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζει το ΚΚΕ. Δεν τους ζητάμε να μας δόκουν την ψυχή τους, αλλά την ψήφο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ