Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Καταδικάστε αυτούς που «χρεοκοπούν» το λαό

Σε συγκέντρωση γυναικών στο Περιστέρι μίλησε την Κυριακή το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ο λαός έχει συμφέρον να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, την πολιτική της ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων», τόνισε μιλώντας την Κυριακή το απόγευμα σε σύσκεψη γυναικών στο Περιστέρι ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, απαντώντας παράλληλα και στον «μπαμπούλα της χρεοκοπίας».

«Ο λαός δε χρεοκοπεί καθημερινά; Δε μειώνεται καθημερινά και με ένα σοκαριστικό τρόπο το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών; Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αποφασίστηκε ένα μνημόνιο διαρκείας σε όλη την ΕΕ. Δεν οδηγεί, λοιπόν, στη χρεοκοπία τον ελληνικό και τους άλλους λαούς η πολιτική που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ;», υπογράμμισε και συνέχισε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να σκεφτούν τα λαϊκά στρώματα: Η σταθερότητα, που λέει η κυβέρνηση, εξυπηρετεί τον εργαζόμενο, που βλέπει το μισθό του να εξανεμίζεται πριν το τέλος του μήνα; Εξυπηρετεί το 1 εκατ. ανέργους; 'Η τους επιχειρηματίες που είδαν τα κέρδη τους τον τελευταίο χρόνο να αυξάνουν κατά 16%; Εξυπηρετεί η σταθερότητα τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία ή τους Ελληνες και ξένους τραπεζίτες, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πάρει 40 εκατ. ευρώ;».

«Ο λαός έχει ιστορική ευθύνη σε αυτές τις εκλογές. Εχει συσσωρευμένη εμπειρία και πρέπει να δώσει απάντηση και στα ευρωπαϊκά "κοράκια". Να μη δώσει καμιά εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι ο λαός επιδοκιμάζει τα μέτρα», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Θ. Παφίλης και συμπλήρωσε πως τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι έτοιμα και θα «βγουν από το συρτάρι» μετά τις εκλογές. «Εμπρός, λοιπόν, να φοβηθούν από μια αιφνιδιαστική αύξηση του ΚΚΕ. Δε χρεώσατε εσείς την Ελλάδα. Δε χρωστάει τίποτα ο λαός. Ενα πράγμα μόνο τους χρωστάει: Να τους πάρει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής», κατέληξε.

Αργά χτές το βράδυ ο Θ. Παφίλης μίλησε στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Ασπρόπυργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ