Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Νέες καταγγελίες για μίζες και πολιτικές ευθύνες

Για τρίτη φορά κατέθεσε χτες ο προφυλακισμένος Σ. Πρινιωτάκης, πρώην πρόεδρος της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις»

Για τρίτη συνεχόμενη φορά κατέθεσε χτες με δική του πρωτοβουλία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «δομημένα ομόλογα» ο Σ. Πρινιωτάκης, πρώην πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», η οποία είχε εμπλακεί στη διακίνηση «δομημένου ομολόγου» 280 εκατομμυρίων ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Σ. Πρινιωτάκης - που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για την υπόθεση αυτή - κατέθεσε συγκεκριμένα έγγραφα θέλοντας να δείξει ότι ο πρώην πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου των Φαρμακοποιών (ΤΕΑΥΦΕ) Π. Δεμέστιχας είχε ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση των όρων αγοράς του «δομημένου» των 280 εκατομμυρίων σε συνεργασία με τον πρώην συνεταίρο του στην «Ακρόπολις» και επίσης προφυλακισμένου Γ. Αποστολίδη.

Με τα έγγραφα θέλησε να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του στην προηγούμενη κατάθεση στην Εξεταστική, σύμφωνα με τους οποίους ο Γ. Αποστολίδης έδωσε «μίζα» έξι εκατομμυρίων ευρώ στον Π. Δεμέστιχα, προκειμένου να διευκολυνθεί η πώληση του «δομημένου» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με άλλο έγγραφο που κατέθεσε στην Εξεταστική, προκύπτει ότι η πρώην διευθύντρια Δημοσίου Χρέους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Π. Σπυροπούλου είχε από το 2004 ενημερώσει τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το υπουργείο Οικονομικών κάθε δεκαπενθήμερο για όλες τις αγορές νέων ομολόγων, κάτι που διαψεύδει τους ισχυρισμούς πρώην υπουργών και υφυπουργών του υπουργείου ότι οι ίδιοι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις όποιες επενδύσεις έκαναν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χτες στην Εξεταστική προσήλθε και ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Α. Σημαιοφορίδης, ο οποίος όμως δεν κατέθεσε, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σκοπεύει να υποβάλει μηνύσεις κατά των Πρινιωτάκη και Αποστολίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ