Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικές δωρεές ...

Σε μια προεκλογική κίνηση - και με υπονοούμενα μικροσκανδάλου απ' την κυβέρνηση της ΝΔ - προχώρησαν χτες οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας 13 απινιδωτές που βρέθηκαν σε σφραγισμένα κουτιά στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικού Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Ο εξωτερικός απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την ανάταξη ασθενών από ανακοπή καρδιάς - το λεγόμενο «αιφνίδιο θάνατο». Το 2007 ο ΟΠΕΚΕΠΕ αγόρασε 14 απινιδωτές αξίας 20.000 ευρώ «στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των εργαζομένων του Οργανισμού και για την καλύτερη θωράκισή τους έναντι έκτακτων περιστατικών». Ομως, ποτέ δε χρησιμοποιήθηκαν και έμειναν στα κουτιά - όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων είτε γιατί δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό, είτε γιατί οι προμήθειες έγιναν χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κράτησε έναν απινιδωτή και τους 13 τους παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του παραχώρησε τους 12 σε Κέντρα Υγείας κυρίως, των νησιών.

Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ «(κεντρικά και περιφερειακά) το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για να τους χειριστεί» για να αναρωτηθεί: «Αυτό είναι διασπάθιση; κακοδιαχείριση; εξυπηρέτηση αμφίβολης σκοπιμότητας κάποιου ιδιώτη; Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι είναι». Και ο Α. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι η αγορά των απινιδωτών και η παραμονή τους στις αποθήκες είναι «ίσως η φωτογραφία της ανικανότητας της ελληνικής διοίκησης» και «γι' αυτό έδωσαν και αυτό το δημόσιο χαρακτήρα... απ' τη δωρεά κατευθείαν στη χρήση»....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ