Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Σιγά μην τους τρομάζει

«Ο Δημαράς τρομάζει την κυβέρνηση», έγραψε το ΒΗΜΑ. Και έτσι δημιουργεί συνειρμούς ότι η ψήφος στον Δημαρά θεωρείται ψήφος ενάντια στην κυβέρνηση, ψήφος που θα τρομάξει την κυβέρνηση. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε για τον Δημαρά ότι εάν περάσει στο δεύτερο γύρο θα συγκεντρώσει αντιμνημονιακές ψήφους της ΝΔ και της Αριστεράς. Ο τοπικός Τύπος της Ανατολικής Αττικής εμφανίζει τον Δημαρά ως τον «αντάρτη» που θα αποτελέσει πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αν εκλεγεί περιφερειάρχης.

Δεν είναι τυχαίο τίποτα από τα παραπάνω. Προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα. Προσπαθούν να στήσουν σκηνικό και να πείσουν το λαό ότι αν ψηφίσει Δημαρά ψηφίζει κατά της κυβέρνησης και των μέτρων. Λένε ψέματα. Ο Δημαράς είναι ένας από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια. Αλλωστε, όπως είπε και ο Χ. Καστανίδης, υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, «και στο παρελθόν είχαμε τα λεγόμενα αντάρτικα. Και στο παρελθόν, δεν είναι η πρώτη φορά αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να τα αφομοιώνεις με έναν τρόπο δημιουργικό και θετικό και όχι να τα εξοστρακίζεις», επιβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «δικά του» και τα αντάρτικα ψηφοδέλτια. Και έτσι είναι, γιατί οι αντάρτες υποψήφιοι ποτέ δε δήλωσαν ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ όπως, π.χ., ο Γ. Δημαράς.

Εχει δηλώσει υποστηρικτής του «Καλλικράτη», που θα φέρει νέα δεινά στους εργαζόμενους. Θα υλοποιήσει ως περιφερειάρχης το σχέδιο που προβλέπει 30.000 - 35.000 απολύσεις και μετατάξεις. Θα υλοποιήσει ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, που δεν επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Θα υλοποιήσει ένα σχέδιο που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Θα υλοποιήσει σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματίες. Αυτά και πολλά άλλα σε βάρος του λαού προβλέπει ο «Καλλικράτης». Μήπως θα αντισταθεί; Το αντίθετο. Το όραμά του είναι ο «Καλλικράτης». Αλλωστε, ως δημοτικός σύμβουλος έχει και βίο και πολιτεία. Θυμίζουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το Μάη του 2003 η παράταξη Δημαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας είχε ψηφίσει υπέρ της αύξησης 200% στα τροφεία των παιδικών σταθμών του δήμου, μαζί με την παράταξη της ΝΔ, με αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να φτύνει αίμα για να τα πληρώσει. Τον Ιούλη του 2003 με την ψήφο της παράταξης Δημαρά η διοίκηση του Δήμου Αθήνας (ΝΔ) προχώρησε στη σύναψη δανείου ύψους 180 εκατ. ευρώ με την τράπεζα UBS και με διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια, για την υλοποίηση Ολυμπιακών έργων και δράσεων αλλά και για την αποπληρωμή άλλων δανείων. Χρήματα δόθηκαν για φτιασιδώματα στο κέντρο της πόλης και για εκδηλώσεις με πολυεθνικές - χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων και που ακόμα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και θα το πληρώνουν μέχρι το 2018!

Ο Δημαράς ψήφισε υπέρ κάθε νομοσχεδίου που εξειδίκευε την αντιλαϊκή πολιτική. Μήπως θα τρομάξει η κυβέρνηση αν εκλεγεί; Το αντίθετο. Η πολιτική της θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και η στάση του Δημαρά είναι εγγύηση για την κυβέρνηση. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια στις κάλπες ριζοσπαστικά, δηλαδή με ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, και από τη σκοπιά αυτή τη βολεύει εξαιρετικά να εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα στα πράσινα ψηφοδέλτια. Ελάχιστα τους ενδιαφέρει αν θα είναι το επίσημο ή τα «εφεδρικά». Στο τέλος, στο ίδιο τσουβάλι θα μετρήσουν τις ψήφους και θα βγάλουν τα συμπεράσματα - μηνύματα που θέλουν. Ο λαός όμως έχει την πείρα να μην πιαστεί σ' αυτή την παγίδα. Ούτε η κυβέρνηση τρομάζει ούτε η ΝΔ αν εκλεγεί ο Δημαράς. Στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ