Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ
Χαριστική βολή για μικρομάγαζα και εργαζόμενους

«Αμεση επίπτωση στη ζωή και το εισόδημα των μικροεπαγγελματιών και των εργαζόμενων της ευρύτερης περιοχής, θα προκύψει από το νέο αυτό πλιάτσικο σε βάρος ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο λεκανοπέδιο της Αττικής», τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Χρήστος Δουρίδας, υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η μεθόδευση κατασκευής καζίνο, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων - πρόσθεσε - θα δώσει τη χαριστική βολή στα μικρομάγαζα του Αλίμου και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία βρίσκονται μισό βήμα πριν από το κλείσιμό τους.

Ανάλογη είναι η προοπτική και για τους εργαζόμενους. Οπως δείχνει και η εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις, η κατασκευή και χρήση τέτοιων «επενδύσεων» σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο, ενώ για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση με αποτέλεσμα και ανθρώπινα θύματα στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, μισθούς στα όρια της εξαθλίωσης.

Ολες οι γύρω από το αεροδρόμιο γειτονιές, που χρόνια στέναζαν από τη λειτουργία του, αντί για ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο με δωρεάν πρόσβαση, θα βιώσουν την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής, προς όφελος των κερδών μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

«Μπροστά σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή επέλαση - κατέληξε - οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής πρέπει να βάλουν σε πρώτη γραμμή πάλης την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, οργανώνοντας τη δική τους αντεπίθεση. Να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση, που δικαιολογημένα αισθάνονται, σε ψήφο στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο στο δήμο όσο και στην περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ