Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα με ή χωρίς προβιά

Αύξηση των δημοτικών τελών προανήγγειλε ο Γ. Μίχας στον Πειραιά, δεδομένο το μνημόνιο είπε ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα

Το βασικό μοχλό για την προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής κυβέρνησης - μνημονίου θα αποτελέσουν οι νέοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, όπως από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να δείξουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Θα ζήσουμε με το μνημόνιο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσον είναι ωφέλιμο ή όχι για τη χώρα, αλλά το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το μνημόνιο», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ Γ. Καμίνης.

Ο δήθεν «ανεξάρτητος», αφού πρώτα φρόντισε να καλέσει τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν την υποταγή στα βάρβαρα μέτρα για τα επόμενα χρόνια, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο και η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν είναι το διακύβευμα των εκλογών.

«Το μνημόνιο φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, φυσικά και έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο Γ. Καμίνης, δείχνοντας την προσήλωσή του στην πολιτική που περικόπτει κονδύλια, μετακυλίει στους δήμους υπηρεσίες που είναι αρμοδιότητα του κράτους και χαρατσώνει παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια.

Εντελώς υποκριτικά και ενώ αρχικά επιτέθηκε εναντίον «όποιου κάνει σημαία του το θέμα του μνημονίου στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της Αθήνας», ο Γ. Καμίνης υποσχέθηκε ότι «θα φτιάξουμε από την αρχή μια πόλη που θα μας αρέσει», υπηρετώντας το ψευδεπίγραφο σύνθημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού «περί νέας αρχής».

Ακόμα πιο καθαρός ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA 99,5» και αναφερόμενος στα χρέη του δήμου, προανήγγειλε την «αύξηση των δημοτικών τελών» και το «κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων», που θα συνοδευτούν ακόμα από απολύσεις και «περικοπές» στο ραδιόφωνο του Πειραιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «σε αυτήν τη φάση μνημόνιο - ξεμνημόνιο πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα, τον οποίο επιλέγει, να δουλέψουμε προκειμένου να βγει η χώρα από αυτή την κρίση». Να υπηρετήσει δηλαδή ο καθένας από τη θέση του την εφαρμογή και επιτάχυνση των ρυθμών της αντιλαϊκής επέλασης.

Μετά από αυτές και άλλες δηλώσεις υποψηφίων που στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, ο Φ. Κουβέλης, δήλωσε χτες στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιτευχθεί μια συνεργασία στο επίπεδο της κεντροαριστεράς, ντύνοντας τις υποψηφιότητες στην υπηρεσία της αντιλαϊκή πολιτικής με την προβιά της «καινούργιας αντίληψης αναφορικά με τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ