Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κινδύνευσαν δύο εργαζόμενοι

Αναπάντητα μένουν μια σειρά ερωτήματα

Εντονη δυσφορία, κάψιμο στα χέρια και ζαλάδα αισθάνθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δύο εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, την ώρα που άδειαζαν κάδο απορριμμάτων σε απορριμματοφόρο. Το συμβάν έγινε επί της οδού Πέτρου Κυριακού, πίσω από το μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου» και σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ και την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που απέκλεισαν για αρκετές ώρες την περιοχή.

Οι δύο εργαζόμενοι, Γιάννης Σγουρής και Στέργιος Τεθμετζής, μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό όπου παρέμειναν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι όταν και βγήκαν με δική τους ευθύνη. Οι εξετάσεις που τους έγιναν δεν έδειξαν κάτι, αλλά - όπως είπαν οι εργαζόμενοι στον «Ρ» - οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να παραμείνουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από την εξέταση του περιεχομένου των απορριμμάτων.

Αμέσως μετά το συμβάν ομάδα πυροσβεστών, ειδικά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση ραδιοβιολογικών-χημικών και πυρηνικών επιθέσεων, έλεγξε το χώρο με ειδικές στολές και όργανα, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι επικίνδυνο. Παράλληλα ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στη συνέχεια το απορριμματοφόρο μεταφέρθηκε στο «Δημόκριτο». Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση της αστυνομίας, η έρευνα δεν έδειξε κάτι, δεν εντοπίστηκε κάποια επικίνδυνη ουσία. Την εξέταση των απορριμμάτων ανέλαβε μετά το Γενικό Χημείο του Κράτους. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων.

Στη διάρκεια χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, το θέμα έθιξε η δημοτική παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να κινηθεί ο δήμος κατά παντός υπευθύνου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Στο αίτημα της παράταξης δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από πλευράς διοίκησης, πέρα από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γ. Δημόπουλου ότι εξετάζεται η περίπτωση μήνυσης κατά αγνώστων. Παραμένει, δηλαδή, το ζήτημα ότι «υπάρχουν απροστάτευτοι εργαζόμενοι», όπως σημείωσε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ. Ο ίδιος, αφού έκανε μια ενημέρωση στο σώμα για το συμβάν, υπογράμμισε ότι μπαίνουν ερωτήματα για δραστηριότητες που πιθανόν διεξάγονται και τόνισε πως ο δήμος έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με το περιστατικό. Προκύπτουν βεβαίως μια σειρά ερωτήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Τι ακριβώς απορρίμματα έριξαν στον κάδο κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία ώστε να προκαλέσουν τέτοια συμπτώματα με κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων; Προκάλεσαν βλάβες και ποιες; Το συμβάν έγινε το Σάββατο. Γιατί η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε το συμβούλιο όπως είχε την υποχρέωση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ