Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... διαίρεση

Τους συνταξιούχους που ...δεν υπάρχουν επιστρατεύει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και προβάλλουν τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης - για να δικαιολογήσει την αντιασφαλιστική της πολιτική και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για ακόμα οδυνηρότερες ρυθμίσεις και μέτρα. Αν μάλιστα πιστέψουμε τα χτεσινά «ΝΕΑ», κατά τον υπουργό Λοβέρδο, χορηγούνται πάνω από 200.000 «συντάξεις - μαϊμού», οι οποίες κοστίζουν στο δημόσιο 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Αν το κράτος πληρώνει παράτυπα ή και παράνομα συντάξεις σε άτομα που δεν το δικαιούνται, ή οι συντάξεις αφορούν ανθρώπους που έχουν πεθάνει προ πολλού, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, το πρόβλημα είναι δικό τους και όχι των εργαζομένων. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί διοικούν, αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις και βάζουν τις υπογραφές, εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την έννοια, αυτοί είναι και υπεύθυνοι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα όμως για την αυθεντικότητα των στοιχείων και των σκοπιμοτήτων που μπορεί να υπηρετούν παρόμοιες αναφορές, προκύπτει από τη ...διαίρεση. Γιατί, αν διαιρέσουμε τα 100 εκατομμύρια ευρώ με τους 200.000 που φέρονται να εισπράττουν συντάξεις παράνομα, βγαίνει ένα ποσό ετήσιας σύνταξης 500 ευρώ, το οποίο αν επίσης το διαιρέσουμε με τις 14 συντάξεις που πληρώνονταν μέχρι και πριν ενσκύψει η λαίλαπα του μνημονίου, βγαίνει μία, κατά μέσο όρο, σύνταξη της τάξης των 35,7 ευρώ το μήνα.

Μέχρι να μπορέσει η κυβέρνηση να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει η ...σύνταξη των 35,7 ευρώ το μήνα που υποτίθεται πως παράνομα προσπορίζονται 200 χιλιάδες συνταξιούχοι, εξαιτίας των οποίων διαπιστώνεται κι άλλη τρύπα στο συνταξιοδοτικό σύστημα, μάλλον έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ...το δούλεμα πάει σύννεφο, ενώ οι σκοπιμότητες παρόμοιων «διαρροών» από την κυβέρνηση είναι μάλλον προφανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ