Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ρυθμίσεις ...

Γρηγοριάδης Κώστας

Να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, για την καταβολή όσων εισφορών χρωστούν στα Ταμεία, που κατοχυρώνει και ο πρόσφατος νόμος για το Ασφαλιστικό, καλεί το υπουργείο Εργασίας τους εργοδότες, ισχυριζόμενο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Εξηγώντας στην προχτεσινή συνέντευξη τι είδους ρυθμίσεις είναι αυτές, η ηγεσία του υπουργείου είπε ότι παρέχουν έκπτωση 80% (!) στις προσαυξήσεις των οφειλών, ότι δε θα καταβάλλεται προκαταβολή και ότι αυτές θα δίνονται σε δόσεις. Ετσι, όμως, γιατί οι μεγαλοεργοδότες να δίνουν στην ώρα τους τις ασφαλιστικές εισφορές και να μην περιμένουν ανάλογες ρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται πολλαπλά;

Επιπλέον, προσπαθώντας να κρύψουν ποια είναι η βαθιά αιτία για τα ελλείμματα των Ταμείων, οι εκπρόσωποι του υπουργείου εμφανίστηκαν να συμπονούν και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό: Ο μεγαλύτερος οφειλέτης χρωστά 125 εκ. ευρώ και αυτή τη στιγμή παλεύει για να μην κλείσει το μαγαζί του, είπαν.

Τα αδιέξοδα, όμως, των ασφαλιστικών ταμείων τα δημιουργεί και τα οξύνει η πολιτική που τα αντιμετωπίζει σαν δεξαμενές για «πακέτα» στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέσω του τζογαρίσματος των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, μέσω συνεργασιών με ιδιωτικά μαιευτήρια και διαγνωστικά κέντρα που βρίσκουν καλούς πελάτες κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ