Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για το όργιο των πολυεθνικών στην Υγεία

Κατατέθηκε από τον Μπ. Αγγουράκη με αιχμή τις συμβάσεις της «Ζήμενς» για ιατρικό εξοπλισμό

Την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού, αλλά και το όργιο προμηθειών και υπερκερδών της «Ζήμενς» μέσω των συμβάσεων με τα δημόσια νοσοκομεία και της απευθείας ανάθεσης για την αγορά και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα με τη δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, επικαλούμενη το μνημόνιο με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλισης, χρυσοφόρο τομέα για τις πολυεθνικές.

Οι αποκαλύψεις του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις συμβάσεις μεταξύ των δημόσιων νοσοκομείων και της "Ζήμενς", που υπογράφηκαν από το 2002 έως το 2009, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των εργαζομένων σχετικά με το όργιο προμηθειών που εξασφαλίζουν υπερκέρδη για τις επιχειρήσεις.

Η "Ζήμενς", βασικός επίσης προμηθευτής των κοινοτικών οργάνων της ΕΕ, είναι σχεδόν ο αποκλειστικός προμηθευτής υπηρεσιών συντήρησης μηχανημάτων των δημόσιων νοσοκομείων. Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των υπηρεσιών, στο όνομα του ανταγωνισμού, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν αποκλείσει κάθε αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία από τα ίδια τα νοσοκομεία.

Πώς αξιολογεί η Επιτροπή την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, την επιδείνωση της ποιότητας και των συνθηκών περίθαλψης; Πώς τοποθετείται σχετικά με τις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τις συναλλαγές με τη "Ζήμενς" στην Ελλάδα και μια σειρά άλλες χώρες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ