Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΖΗΣΗΣ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ
Συστράτευση με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες

Σε συγκέντρωση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μίλησε χτες το μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Εύοσμο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Εύοσμο
Σε συστράτευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του Κόμματος, μιλώντας χτες βράδυ σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οπως είπε, «είναι μονόδρομος, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να αποκρούσουμε την εγκληματική πολιτική, που οδηγεί την τάξη μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας στην πιο άγρια και βάρβαρη εκμετάλλευση, στη μόνιμη φτώχεια και την ανεργία. Ο λαός μας δεν πρέπει να κάνει καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Τη μόνη "θυσία" που πρέπει να κάνει είναι να φύγει για λίγο από το "άραγμα", από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, από τον επικίνδυνο φόβο και το δισταγμό και να οργανώσει την πάλη του. Αυτή η "θυσία" μόνο θα πιάσει τόπο. Αυτή η "θυσία" θα βοηθήσει τη δική του πατρίδα, το ταξικό συμφέρον του, θα ανοίξει το δρόμο για να πάμε μπροστά».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά, να διαμορφωθεί διακριτά ένα κοινωνικολαϊκό μέτωπο πολιτικής και μαζικής δράσης από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που είναι υπαρκτές και πρέπει να πολλαπλασιαστούν, δηλαδή τις ριζοσπαστικές δυνάμεις των εργατοϋπαλλήλων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων μικρών επιχειρηματιών, της φτωχής αγροτιάς, των παιδιών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, γυναικών και μεταναστών, αγωνιστών στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού.

Γι' αυτό χρειάζεται συστράτευση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι συμφωνούν μαζί του σε όλα, αν έχουν ερωτήματα και διαφορετικές απόψεις για το σοσιαλισμό».

Και κατέληξε: «Αυτές τις ώρες, ο καθένας καλείται να πάρει απόφαση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό πρέπει να εκφραστεί στην πράξη, πιο ισχυρά αυτή τη φορά. Στην πρώτη γραμμή όσοι δε φοβούνται την εργοδοσία, το κράτος, να ανοίξουν δρόμους και για τους άλλους. Τώρα είναι πιο επίκαιρο το σύνθημα "μην τους φοβάστε, φοβίστε τους εσείς", να τρομάξει, να φοβηθεί η εργοδοσία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ