Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σακατεύτηκε εργάτης στο Δήμο Αθηναίων

Τη ζωή τους έχασαν δύο εργαζόμενοι και στην Πάτρα

Ενας ακόμα εργάτης σακατεύτηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για τον 37χρονο Βαγγέλη Τσαμαΐδη, εργαζόμενο στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού». Το «ατύχημα» έγινε στην περιοχή του Βοτανικού (Λαγκαδά 21 και Βουτσάρα), όταν το απορριμματοφόρο του δήμου έκανε όπισθεν και ο εργαζόμενος που βρισκόταν στο σκαλοπάτι του οχήματος εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο όχημα και σε ιδιωτική σκάφη μπάζων.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», εκφράζοντας τον αποτροπιασμό των συναδέλφων του «για το βαρύτατο τραυματισμό», σημειώνει πως και «το συγκεκριμένο "ατύχημα" έρχεται σαν συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη και κάτω από αντίξοες συνθήκες για την καθαριότητα της πόλης με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό οι επαγγελματικές ασθένειες και πολλοί συνάδελφοί μας φεύγουν πρόωρα χωρίς να προλάβουν να πάρουν σύνταξη», υπογραμμίζει η ΔΑΣ και απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, να γίνει εμβολιασμός όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις μόνιμος - συμβασιούχος, να μονιμοποιηθούν όλοι, να γίνουν νέες προσλήψεις.

Στο μεταξύ σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο 26χρονος εργάτης Σάχου Ιλίρ (Shahu Ilir), αλβανικής εθνικότητας, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Τρίτη 18/5, όταν έπεσε από οροφή μεταλλικού κτιρίου (10 μέτρα ύψος) της «Ιντρακάτ». Ο εργαζόμενος δούλευε στην εταιρεία «Ανεγέρσεις Βιομηχανικών Κτιρίων».

Συλλαλητήριο στην Πάτρα

Στο μεταξύ, οι θάνατοι δύο εργαζομένων, που το τελευταίο διάστημα δέχονταν μεγάλη πίεση από τις συνθήκες δουλειάς και ζωής, που έχουν γίνει ασφυκτικές συνολικά για την εργατική τάξη, έχουν συγκλονίσει το λαό της Πάτρας τις τελευταίες μέρες.

Από ανακοπή καρδιάς «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή ο 43χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος Λ. Ν. που είχε φτάσει να συμπληρώνει μέχρι και 16 (!) ώρες δουλειάς τη μέρα. Επίσης, ο 60χρονος νοσηλευτής Γ. Α., ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεχόταν πιέσεις από τράπεζες, αυτοκτόνησε. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει πως «δύο νέα θύματα προστέθηκαν στον ατέλειωτο κατάλογο των δολοφονημένων συναδέλφων μας, από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ηγεσίας της ΝΔ και της ΕΕ» και καλεί σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 26 Μάη, στα Ζαρουχλέικα, στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, στις 7 μ.μ.

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, σαν τον Περιφερειάρχη, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τα αιτήματα που έχει θέσει το ΠΑΜΕ για πάγωμα δανείων, αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρια ενσήμων, καμιά αύξηση ή διακοπή στους λογαριασμούς ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ - ΟΤΕ κλπ., κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των ανέργων και των θυμάτων της δολοφονικής πολιτικής του κεφαλαίου.

Δε γίνονται, λέει, αυτά!! Και γίνεται να κονομάνε στις δικές μας πλάτες μια χούφτα βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι κι εφοπλιστές! Συνάδελφε, ή θα γίνεται το δικό τους και θα μας ρημάζουν τη ζωή, ή θα γίνει το δικό μας, για να δούμε άσπρη μέρα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ