Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Νέα διαμαρτυρία ενάντια στο σκλαβοπάζαρο που στήνουν τα ΕΛΠΕ

Την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. στην Ελευσίνα. Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

«ΣΤΟΠ στο σκλαβοπάζαρο» τόνιζε το πανώ των συνδικάτων στην προχτεσινή απεργία
«ΣΤΟΠ στο σκλαβοπάζαρο» τόνιζε το πανώ των συνδικάτων στην προχτεσινή απεργία
Με αποφασιστικόττητα συνεχίζουν τον αγώνα τους τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας (ΜΑΣΙΝΑ) για να μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο που έχει στηθεί από τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), αξιοποιώντας την οδηγία Μπολκεστάιν, για να γίνει με φτηνά εργατικά χέρια το έργο της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, όταν η ανεργία στη Ζώνη και στα μεταλλουργεία της Ελευσίνας τσακίζει κόκαλα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, την Τετάρτη 26 του μήνα τα σωματεία διοργανώνουν συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο μεταξύ, Επίκαιρη Ερώτηση για την απόφαση των ΕΛΠΕ να προσλάβουν φτηνούς εργάτες μέσω δουλεμπορικών γραφείων εργασίας με βάση την Οδηγία Μπολκεστάιν κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος, σημειώνοντας:

«Ενα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει ξεκινήσει από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην Ελευσίνα και αφορά την επέκταση των Διυλιστηρίων, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων μονάδων. Για το έργο αυτό προβλέπεται να δουλέψουν 2.500 εργαζόμενοι, για διάστημα πέρα των 2 ετών, που αφορούν στις ειδικότητες των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και Μεταλλουργικών Βιοτεχνιών της Ελευσίνας, του Θριασίου και του Λεκανοπεδίου συνολικά, που μαστίζονται από παρατεταμένη ανεργία, θέμα που τα σωματεία των εργαζομένων έχουν θέσει επανειλημμένα και στο υπουργείο αλλά και στον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, η Διοίκηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ έκλεισε συμφωνία με γραφείο εργασίας από την Ιταλία, στήνοντας ένα "σκλαβοπάζαρο", με μεταφορά εκατοντάδων ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων εργατών, αξιοποιώντας τη συνθήκη ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ. Εκβιάζει έτσι τους εργάτες στην Ελλάδα βάζοντάς τους το δίλημμα ότι εάν θέλουν να κάνουν μεροκάματο ή θα αποδεχτούν να εργάζονται χωρίς τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα κεκτημένα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματά τους ή να γίνουν θύματα και αυτοί των "δουλεμπορικών" γραφείων εργασίας, αναζητώντας την τύχη τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή να παραμείνουν στην ανεργία».

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να καλυφθούν οι θέσεις από άνεργους ειδικευμένους εργατοτεχνίτες που ζουν στη χώρα μας (ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή) με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της χώρας μας, για την τήρηση των απαραίτητων κανόνων ΥΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ