Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καλεί σε καταδίκη του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Στις 2 και 3 Ιούνη γίνονται οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενόψει των αρχαιρεσιών του Συλλόγου στις 2 και 3 Ιούνη. Η συνέλευση, που ήταν ιδιαίτερα μαζική - συμμετείχαν πάνω από 500 εργαζόμενοι - πραγματοποιήθηκε σε κλίμα προβληματισμού και αγωνιστικής ετοιμότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη γενική συνέλευση η ΔΑΣ ΟΤΑ νομού Λάρισας σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι πέταξαν στη χωματερή τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό» και επισημαίνει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλιών στιγμάτισαν την επίθεση του μαύρου μετώπου, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά (όπως μέχρι τώρα) στον αγώνα ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, ρίχνοντας στη φτώχεια το σύνολο των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Επεσαν στο κενό και απομονώθηκαν οι μεθοδεύσεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων τους, όπως η παράταξη του ΣΥΝ (Ενωτική Πρωτοβουλία). Προσπάθησαν να συκοφαντήσουν και να επιρρίψουν ευθύνες για κάθε πρόβλημα, στην πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου και να επιτεθούν με σφοδρότητα στο ΠΑΜΕ. Ξέχασαν όλοι τους, συνειδητά, ότι σ' αυτόν τον τόπο υπάρχουν κυβερνήσεις και κόμματα που αποφασίζουν με την πολιτική τους να ρίξουν στη φτώχεια και την ανέχεια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Το ξέχασαν συνειδητά γιατί αυτή την πολιτική υπηρετούν.

Τους το θύμισαν όμως οι συνάδελφοί μας όπου με 91, 5% υπερψήφισαν τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, που κινείται σε ταξική κατεύθυνση με στόχο να πάρουμε οι εργαζόμενοι την τύχη στα χέρια μας. Επιβεβαίωσαν και μ' αυτόν τον τρόπο, όπως και το τελευταίο διάστημα με συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις - από 80% έως 95% - την ταξική πορεία του Συλλόγου μας και συστράτευσή του με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα.

Αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κλαδικού σωματείου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων για την επίτευξη της ταξικής ενότητας και δράσης στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος.

Αποφάσισαν σε συντονισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για ν' ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και ν' ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, όπου οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο όλο.

Τέλος, η συνέλευση κατήγγειλε ομόφωνα την πολιτική φτωχοκομείου που εξήγγειλε ο Δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, προσπαθώντας να εξωραΐσει τα αίτια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ