Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ
Θα μας βρουν μπροστά τους

Τις μεθοδεύσεις των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας, με πρόσχημα και την καπιταλιστική κρίση, για τη μείωση μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το κύμα απολύσεων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους του κλάδου το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και ξεκαθαρίζει: «Θα μας βρουν μπροστά τους!».

Την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες του κλάδου απαιτούν κλαδική σύμβαση πείνας, «οι επενδύσεις των μεγάλων μονοπωλίων στη ιδιωτική Υγεία συνεχίζονται απρόσκοπτα (νέο νοσοκομείο του "Ιασώ" στη Θεσσαλία, το "Γαία" μέσα στο Ντυνάν, επενδύσεις στα Βαλκάνια, στην Τουρκία). Εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών νοσοκομείων θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,5% στο διάστημα 2009-2010 και 8,5% στη συνέχεια έως το 2012», επισημαίνει το Σωματείο. Τονίζει ακόμα πως με πρόσχημα ότι δεν τους πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, πολλές επιχειρήσεις έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για τον Απρίλη, ενώ απειλούν με γενικότερη στάση πληρωμών. Επίσης, η διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» προανήγγειλε τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων τουλάχιστον κατά 10%, συμπτύξεις τμημάτων ή κατάργησή τους μέσα απ' τις συμπράξεις με ιδιώτες ή ομίλους, μείωση αποζημιώσεων.

«Οι εργαζόμενοι από ιδιωτικούς χώρους Υγείας από όλη την Ελλάδα ξεκαθαρίσαμε ότι τα μέτρα απ' την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μας πλήττουν πολλαπλάσια, ότι δε θα δεχτούμε να κάνουμε βήμα πίσω σε όσα έχουμε κατακτήσει μέσα και από την πάλη της ΟΣΝΙΕ, ότι θα παλέψουμε για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας», επισημαίνει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ