Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξική επιλογή

Το «χτύπημα για τον τουρισμό», από τα χτεσινά γεγονότα φρόντισαν να προβάλουν ορισμένοι, πριν ακόμη αρχίσουν να βγαίνουν και ορισμένες «ταξιδιωτικές οδηγίες» που ενίσχυσαν τις κραυγές τους. Εδώ τσακίζουν εκατομμύρια εργαζόμενους, συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Αφανίζουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Καταργούν επί της ουσίας το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση, τις ίδιες τις συντάξεις, ωράρια εργασίας, τα μεροκάματα, τις συλλογικές συμβάσεις. Οδηγούν στην απόγνωση και στη στέρηση χιλιάδες οικογένειες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, μεταξύ των οποίων και τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Για όλα αυτά, τίποτα ουσιώδες και «δραματικό» δε βρήκαν να πουν.

Κι όμως, η προοπτική ορισμένων ακυρώσεων εμφανίζεται ως «έγκλημα» που χρεώνεται σε εκείνους που αντιδρούν στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Καθόλου δεν ενοχλήθηκαν οι φορείς αυτών των προειδοποιήσεων από τη βεβαιότητα ότι δεκάδες χιλιάδες εργατικές οικογένειες δε θα μπορέσουν φέτος και για πολλά χρόνια ακόμη να κάνουν διακοπές, εάν περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν «ίδρωσε το αυτί τους» γι' αυτές τις απώλειες εσόδων.

Μόνο υποκριτικά δηλώνουν ότι θα πληγούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αυτοί που τα ίδια τα αφεντικά εκμεταλλεύονται ανελέητα όλο και περισσότερο, αδιαφορώντας για τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ