Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Η βαρβαρότητα δε νομιμοποιείται στις λαϊκές συνειδήσεις

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο, για τις εργατικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

«Θα σας σαρώσει ο λαός» γράφει το πανό των νεολαίων, δίνοντας καθαρά το στίγμα ότι η πάλη συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά
«Θα σας σαρώσει ο λαός» γράφει το πανό των νεολαίων, δίνοντας καθαρά το στίγμα ότι η πάλη συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά
Παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα έκανε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, σημειώνοντας τα εξής:

«Εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μαζί με αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και νέους απήργησαν και διαδήλωσαν χτες με το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Ολο και περισσότεροι μπαίνουν στον αγώνα γιατί πείθονται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μόνο δεινά μπορεί να τους προσφέρει. Πείθονται ότι η ελπίδα βρίσκεται σε μια ανάπτυξη χωρίς εκμεταλλευτές.

Τα βάρβαρα μέτρα δε νομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού όσο και αν το προσπαθήσουν τα φερέφωνα του κεφαλαίου και οι θιασώτες του "ευρωμονόδρομου".

Η ΕΕ και η ΟΝΕ αποδείχτηκαν, όπως το ΚΚΕ έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, δυνάστες των εργαζομένων και προστάτες της πλουτοκρατίας. Η δραστική, βίαιη μείωση του λαϊκού εισοδήματος και η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ, που καλούνται να αναλάβουν τα βάρη της κρίσης.

Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι ούτε καινούρια ούτε προσωρινά. Το μνημόνιο κατανόησης που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση το αποδεικνύει. Αποτελούν βάναυση εφαρμογή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που οδηγεί από κρίση σε κρίση. Αποσκοπούν στη διασφάλιση των κερδών της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας. Τα μέτρα λαμβάνονται βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ και εμπεριέχονται στις αντιλαϊκές στρατηγικές της Λισαβόνας και "Ευρώπη 2020".

Υπάρχει λύση. Είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η απόρριψη των κομμάτων του κεφαλαίου και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Είναι η κλιμάκωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων για μια ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο, για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.

Αυτή την πορεία δεν μπορούν να την σταματήσουν ούτε οι προβοκάτσιες ούτε οι εκβιασμοί σε βάρος του οργανωμένου μαζικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ