Τετάρτη 7 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαπαιδαγώγησε με τη ζωή και τη δράση του

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την ημέρα του θανάτου του, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σημειώνει για τον Τάκη Τσιόγκα: «η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχασε ένα από τα κορυφαία στελέχη του» και καλεί όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους του νομού που θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής να παραβρεθούν στο λαϊκό προσκύνημα και στην πολιτική κηδεία που θα γίνει σήμερα.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Η ζωή και η δράση του διαπαιδαγώγησε εκατοντάδες αγωνιστές και εργάτες και θα αποτελέσει παράδειγμα για πολλές γενιές των εργαζομένων. Αγαπούσε ολόψυχα τους εργάτες γιατί ήταν γέννημα - θρέμμα της δικής τους τάξης. Ούτε μια στιγμή δεν λύγισε μπροστά στις δύσκολες καμπές του κινήματος. Ηταν αδιάλλακτος με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και με όσους ξεπουλούσαν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ηταν διεθνιστής και δεν ξεχώριζε τους εργάτες κατά φυλή, θρησκεία ή χρώμα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας έχοντας επίγνωση της τεράστιας απώλειας του συντρόφου Τάκη Τσιόγκα, του δίνει την υπόσχεση ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να αναπληρωθεί το τεράστιο κενό που μας αφήνει ο πρόωρος χαμός του. Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του και τα παιδιά του που ήταν πάντα πηγή της ανεξάντλητης δύναμής του».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Τάκη Τσιόγκα, εξέδωσαν ακόμα το Συνδικάτο Τραπεζοϋπαλλήλων Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Λάρισας, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ