Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
«Εφυγε» ακλόνητος και συνεπής στα ιδανικά του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, πλήθος συντρόφων, συνεξόριστων και συγγενών αποχαιρέτησαν χτες με πολιτική τελετή τον παλαίμαχο κομμουνιστή

Στην πολιτική τελετή, σύντροφοι του Νίκου Παπαδόπουλου στάθηκαν τιμητική φρουρά στη σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ σορό του

Motion Team

Στην πολιτική τελετή, σύντροφοι του Νίκου Παπαδόπουλου στάθηκαν τιμητική φρουρά στη σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ σορό του
Το ΚΚΕ αποχαιρέτησε χθες το πρωί τον Νίκο Παπαδόπουλο, τον σύντροφο που διέθεσε όλη του τη ζωή στους αγώνες για τα πανανθρώπινα ιδανικά του Κόμματος. Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, όπου έγινε η πολιτική κηδεία, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου, σύντροφοι, συναγωνιστές, συνεξόριστοι, φίλοι και συγγενείς του.

«Ο σ. Νίκος βάδισε με το κεφάλι ψηλά, ακλόνητος κι ανυποχώρητος σ' όλη τη μακρόχρονη επαναστατική διαδρομή των 68 χρόνων που ήταν μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Βασανίστηκε, ταλαιπωρήθηκε και άντεξε, όπως και άλλοι κομμουνιστές, αγωνιστές - πατριώτες, σεμνός και ανιδιοτελής πάντα, αγωνίστηκε και προσέφερε τα πάντα για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού», σημείωσε στον επικήδειο λόγο ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δίπλα στη σκεπασμένη με την κόκκινη σημαία του Κόμματος σορό του σύντροφου Νίκου.

«Εφυγε από τη ζωή κομμουνιστής, αγωνιστής με ήσυχη τη συνείδησή του - πρόσθεσε σε άλλο σημείο -, γιατί όλα τα χρόνια, τα καλύτερά του χρόνια, τα προσέφερε για τον άνθρωπο, για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πολέμους, δυστυχίες, φτώχεια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σύντροφε Νίκο. Μας δίδαξες με το αγωνιστικό σου ήθος, την αξιοπρέπειά σου. Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα σταθούμε αντάξιοι των οραμάτων και της αφοσίωσής σου. Θα σε θυμόμαστε για πάντα και θα εμπνεόμαστε από την αφοσίωσή σου στα υψηλά ιδανικά του κομμουνισμού».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης εκφωνεί τον αποχαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ

MotionTeam

Ο Θ. Κωνσταντινίδης εκφωνεί τον αποχαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ
Στον αποχαιρετισμό εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο Μανώλης Νικολαΐδης σημείωσε: «Σε όλους μας ενέπνεε τον σεβασμό, αλλά και την πίστη στις αρχές του Κόμματος. Το εγώ ήταν κάτι ξένο γι αυτόν». «Τα 65 χρόνια κομματικής ζωής σου, τα ανάλωσες όλα μέχρι δευτερόλεπτο για το Κόμμα και τους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες μας. Τίποτε για τον εαυτό σου», δήλωσε ο Κ. Σαπρανίδης, αποχαιρετώντας τον σ. Νίκο εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και των συναγωνιστών του.

Σύντομο αποχαιρετισμό απηύθυνε ακόμα εκπρόσωπος της ΚΝΕ, ενώ μίλησε και μια συγγενής του σ. Νίκου. Στο τέλος της σεμνής εκδήλωσης, σιγοτραγουδήθηκε το «Πέσατε θύματα». Η ταφή του παλαίμαχου κομμουνιστή έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Νεάπολη Κοζάνης.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Με μήνυμά της, η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟΘ του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη όλων των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Παπαδόπουλου και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Η πρωτοπόρα δράση του, η ακεραιότητα του συντρόφου Νίκου Παπαδόπουλου θα αποτελούν πάντα λαμπρά παραδείγματα για το τι σημαίνει κομμουνιστής. Από τότε που οργανώθηκε στο ΚΚΕ ξεχώρισε σε κάθε μάχη, σε κάθε καμπή του αγώνα. Από την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και την εξορία της Μακρονήσου, την παράνομη δράση μετεμφυλιακά και στη δικτατορία, ως τη μεγάλη συμβολή του μετά το 1974 και την αταλάντευτη στάση του απέναντι στην προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ το 1989 - 1991, αλλά και με την αντοχή και τη δύναμη μετά τη νίκη της αντεπανάστασης για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ.

Σε όποιο καθήκον και ευθύνη αναλάμβανε από την ΚΕ και τα καθοδηγητικά όργανα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόταν με αφοσίωση και ξεδίπλωνε τα χαρίσματα που τον διέκριναν.

Εμείς οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης χάνουμε ένα σύντροφο που βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας. Το παράδειγμά του, η ηρωική δράση του και η απαράμιλλη αντοχή του θα μας συντροφεύουν σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και θα διαπαιδαγωγούν τους νεότερους κομμουνιστές που ακολουθούν το δρόμο που και ο σύντροφος Νίκος Παπαδόπουλος πορεύτηκε», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ